Stadig
flere går hen og får diagnosen cølikai eller av andre grunner må leve
glutenfritt.
Her skal dere få oppskriften til et godt glutenfritt Foccacia brød. Det er deilig
til tapas, supper eller salater.
Foccaciabrød
25
gr fersk gjær
3
dl vann
1
ss (strøken ss) fiberhusk
½
ss sukker
½
ts salt
420
gr mel (semper – glutenfritt mel)
½
dl rapsolje
Varm
opp vannet til 37 grader C
Løs
opp gjæren
Rør
i fiberhusk
La
dette svelle i 10 min. Viktig!
Så
blandes dette (tapetklisterlignende massen) i det tørre sammen med oljen.
Heves
i 30 – 60 minutter
Rull
som boller (ca 18 stk.) tett inntil hverandre.
Etterhev.20
min.
Hell
over ca 4 ss med god olivenolje. Lag huller med fingrene. Oljen vil renne oppi
disse hullene.
Strø
over ca 1 ts med maldonsalt og 1 ts med provencekrydder eller rosmarin.
Dersom
du ønsker kan du dytte ned sort oliven eller soltørkete tomater.
Stekes
midt i ovnen på 180 grader i 10 min.
Lykke til og velbekomme.
Titta! Här har jag ju bästa receptet på GOD mat! Precis vad jag behöver...
SvarSlettTack för dina söta kommentar på min blogg, den värmde verkligen!
Sommarkram,
Titti
Hei på deg
SvarSlettTakk for koselig kommentar hos meg, det var ekstra kjekt :)
Den oppskriften virker kjempegod, må prøves og salaten nam nam
Masse flotte innlegg hos deg :)
God klem Bente
Tusen takk for oppskrift på glutenfri foccacia.
SvarSlettDet treng eg no då eg ofte har besøk av eit par som ikkje kan ete den vanlege som eg brukar å lage.
Takk for koseleg kommentar hos meg.
God sommar vidare.
Klem frå Anne-Mari
Mmmmm, dette så godt ut, Hjørdis!
SvarSlettGod helg:)
Klem fra Jorunn