Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
tirsdag 10. august 2010

Nye familiemedlem


I går nedkom nedkom jeg med tvillinger! Ikke helt jeg da, men vårt 6. familimedlem, den 10 år gamle katten Lucie. Sier de ikke at ett katteår tilsvarer 7 menneske år? Katten er altså 70 år på kattsk eller hva det heter i katteverdenen! Nesten som bibelens Sara, bortsett fra at Lucie får unger hele veien! (i alle fall hver sommer) Kanskje den ene skulle hete Isak??


Nok med digresjoner; Vi ble vekket tidlig om morgen av mjauing som sa, "hei, kom og se, jeg har noe å viktig å vise dere". Lucie ledet oss over haug og hammer, gjennom vått gress, over steingjerder og tett skog. Og der - under et råttent tre, under mosen - hadde hun laget seg det hun synes var den optimale fødeplass - vel vått og stikkende synes nå jeg. Hun ville vise oss hvor hun hadde tenkt å nedkomme.


Litt senere fødte hun en kattunge der, det nærmeste jeg kommer bestemor foreløpig. En gang tidligere hun gjemte seg i skogen, tok minken kattungene. Derfor fant vi ut at det beste var å sitte vakt. Så frokost i solen på trammen ble i stedet til frokost på, det som viste seg å være en maurtue langt inne der hvor skogen er tettest og slipper inn minst lys! Lucie, bruk låven og den hjemmelagte føde-esken neste gang!!
Jeg må innrømme at etter noen timer i skogen - solen forsvant også!! -
ble vi vanvittig leie av å sitte der og vente. Lucie måtte pent bli med oss tilbake. Noe omtåket av ammetåke og rier, gikk hun frivillig oppi kassen med sin lille.
Først flere timer senere nedkom hun med nr. 2. Heldigvis for oss føder hun aldri mer enn to.

2 kommentarer:

  1. Katter er intelligente dyr:) Så spennende å lese om den tidligere katten deres. Et katteår tilsvarer 4 menneskeår.
    Klem fra Ellen

    SvarSlett
  2. Glemte å skrive at kattens to første leveår tilsvarer 25 år i menneskeår. deretter regnes et katteår som 4 menneskeår.:)
    Her er en fin tabell: http://www.rasekatter.no/blogg/kattear-hvor-gammel-er-din-katt/

    SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)