Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
fredag 13. august 2010

Jakten på den rette


Livbøyen

Når man etter 10 år med søknader om naust, omsider får naust fordi området blir omregulert til naustområde - ja da må man jo ha en skikkelig livbøye på naustveggen!

Jeg valfarter antikvitets- og brukthandlere, stadig på jakt etter noe jeg absolutt synes å trenge. Nå gjaldt det å finne den rette livbøyen!! Helst laget av seglstoff.

Først fant jeg en i plast med nylontau. Absolutt ikke noe av det peneste jeg har sett, men på avstand - når man bare tøffer forbi i sundet - ja, da var den ikke så værst.Det kunne vel ikke være så umulig å finne en ekte livbøye med seilstoff?
Nye runder hos brukthandlerne måtte til og se hva jeg fantMen, akk. Den var jo heller ikke særlig fin. Noen gnagere hadde visstnok også kost seg litt med den. Vi fikk snu den, kanskje den var bedre der? Men akk o've, hva viste seg der???Bamboo Bar?!? Det passet ikke helt inn! Nysgjerrigheten ble pirret. Godt vi har Google, tenkte nå jeg. Kanskje den kommer fra en eksotisk øy - i Stillehavet?? Kan den ha reist halve jorden rundt fra Stillehavet til Nord-Hidle i Ryfylke?
Søket viste at det er Bamboo Bar i Bangkok, Brasil, New Jersey og ..........Oslo! Det var den reisen fra Stillehavet. Bare en sliten livbøye som i høyden har reddet en nittenåring i Oslo fra å drukne i et ølglass. Nei, en annen livbøye måtte anskaffes. Fryktelig så vanskelig det skulle være. Husbondens fødselsdag nærmet seg med stormskritt. Ny ringerunde. Til alle seilmakere. Ved tidligere forsøk var svaret at det var det ingen som kunne lenger. Men jeg ga aldri opp. Tilslutt fant jeg en som likevel kunne sy til meg. Ingen ringere enn seilmaker Mathiesen i Stavanger! Og den ble ferdig til rett tid. Men jeg måtte male den selv. Mange malingstrøk og lang tørketid mellom hvert strøk, og litt andre prioriteringer, har gjort at det har tatt sin tid å bli ferdig. Nå henger den omsider her.Jakten på den rette er endelig avsluttet. Men jeg finner nok på noe annet å jakte på...

9 kommentarer:

 1. Jeg har lagt inn en link til bloggen din i det siste innlegget mitt. Håper flere kommer innom og titter på det fantastiske hjemet dtt!!

  Ha en fin uke,
  Hanne

  SvarSlett
 2. Hei og velkommen til blogglandia :)
  Jeg fant deg inne hos Hanne og det er jeg glad for..For en fantastisk flott plass du bor på og for et nydelig hus !!!
  Her vil jeg tilbake så jeg legger meg til som følger og legger deg inn på min liste inne på min blogg :))

  Klem,Kari

  SvarSlett
 3. Velkommen til Blogglandia. For et flott sted dere har.Deg vil jeg følge og linke;-))
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Heisan! For en perle av et sted dere har! Kjempekoselig plass! Jeg legger meg til som følger, og gleder meg til å se mer!:)

  Ha en fin dag! Hilsen Nina

  SvarSlett
 5. Heisann. Hos deg var det fint gitt :) Så jeg la meg til som følger jeg også.

  Klem Madelén

  SvarSlett
 6. Hei du! Takket være Hanne fant jeg denne utrolig flotte bloggen din, nydelig hus og nydelig plass. Tenker dere koser dere skikkelig her.
  Legger deg i blogglisten min jeg, for deg vil jeg veldig gjerne følge.

  SvarSlett
 7. Heisan


  fant denne flotte bloggen via Hanens Dagbok...

  for et vakkert sted dere bor på.. så sjarmerende og flott..

  Jeg legegr bloggen din til lista mi...

  og nå skla jeg kikke litt til hos deg...

  =)
  Klemmer =)

  SvarSlett
 8. Tusen takk for alle de fine ordene! Og tusen takk for at dere vil følge meg!! Jeg ble helt varm av glede!! Før jeg ble blogger har jeg vært inne på samtlige av deres flotte blogger og dere ligger faktisk på "Favoritter". Men nå når jeg skjønner litt mer skal jeg legge dere til som følger. Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 9. Hei♥

  GRATULERER med finaleplass:)
  Ein nydeleg vakker heim!

  Masse lykke til♥

  Klem frå Astrid:)

  SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)