Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.




lørdag 23. november 2013

Litt kos på en lørdags formiddag

må vi da kunne oss:)


og prøvesmaking av årets lefser (kråtekaker).


Svibler er kjøpt inn. Røttene er renset for jord og satt i glass sammen med mose.


HER finner du oppskriften på lefser/kråtekaker dersom du også har lyst til å lage til jul. 
NB! ; Vær oppmerksom på at jeg har endret på smørmengden. 

Ønsker dere en fin helg!

Smil fra Hjørdis

23 kommentarer:

  1. Åh så koselig Hjørdis! Stemning hos deg på en lørdag, og jammen må vi kose oss litt på denne mørke tiden.
    Hjemmelagede lefser er jo så godt...og har en dame her jeg pleier å kjøpe av :)
    Nydelig med rødt, og fikk kjøpt to av disse koppene hos Tove i vår. Nå har jeg fått tips om at disse fremdeles er i handel, så jeg ønsker meg noen flere :)

    Ha en fin lørdagskveld
    Klem fra meg

    SvarSlett
  2. Hmmmm, lefsene så veldige gode ut...klart man kan kose seg på en lørdagsformiddag....ha en fin helg....

    SvarSlett
  3. Nå frista du sannelig med lefser - det så skikkelig godt ut :-) Flink du er som baker det selv :-))

    God helg til deg - klem Siv

    SvarSlett
  4. OY DETTE SÅ FRISTENDE UT
    NYDELIGE BILDER
    TAKK FOR DU DELER
    FIN KVELD TIL DEG
    KLEM ELI:)

    SvarSlett
  5. Lefsene dine ser veldig gode ut! Den oppskriften skal jeg jammen prøve en gang;) Fin førjulstid til deg!

    SvarSlett
  6. Så koselig det så ut! Er vokst opp med kråtekaker, så jeg kan nesten kjenne smaken når jeg ser bildene dine :-)
    Ha en fortsatt god helg!

    klem Mona

    SvarSlett
  7. Å skjønneste Hjørdis....nå var det rett før jeg satt opp "WANTED"plakater i Stavanger....hi,hi,,,,,
    Så koselig med deg på blogg.
    Skulle gjerne kost meg sammen med deg.....herlige kopper som jeg skulle ønske jeg også hadde.
    Alt som er søtt spiser jeg jo---så JA jeg hadde kost meg hos deg!
    Har akkurat kommet hjem fra en dag med håndball-fotballcup...så nå er det sofakos med guttaboys,mens darlingen er på julebord.
    I morgen blir det svineribbe til midag-DET GLEDES!

    God helg søde snupp!
    Klem på klem.

    SvarSlett
  8. Åå, så godt det så ut!! :-) Også glutenfrie til og med, da må jeg kanskje prøve! :-) Ha en strålende helg! KLEM

    SvarSlett
  9. Har veldig lyst til å lære meg å bake lefser.
    Får se om jeg ikke tar et kurs hos noen en gang.
    Er jo så godt.
    Ønsker deg ei fortsatt herlig helg :)

    SvarSlett
  10. Så fint med ditt röd-vita porslin och handduken
    som duk, man får en mysig adventskänsla.
    Läfser har jag ätit i Norge.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvarSlett
  11. Heia :-) Husker noe om at du var på utkikk etter ei skje til spiskammerset ditt, men husker ikke hvordan du ville den skulle se ut. Sjekk denne linken da - kan jo være det er noe som faller i smak :-))

    http://www.lavita.no/products/sinkskje

    Ha det godt - klem Siv

    SvarSlett
  12. Så flott å kunne bake lefser. Jeg har lyst til å lære det selv.
    Mulig jeg melder meg på et kurs en gang.
    Må bare kjøpe meg en takke først. Eller kanskje ønske meg en til jul...
    Dine lefser ser ihvertfall veldig gode ut.
    Vennlig hilsen Marit

    SvarSlett
  13. Ååå disse smaker godt det vet jeg :) hm kanskje jeg skulle prøve igjen med lefser . Har prøvd
    før uten særlig godt resultat :( men kanskje denne oppskriften er bedre .
    Nydelig fine bilder
    ha en fin november uke og takk for koselig hilsen
    Klem

    SvarSlett
  14. Så koselig med lefsebaking og formidagskaffe fra det fine røde serviset. Nesten litt jul det. Ser i blogger og på facebook at flere og flere baker lefser til jul. Så flott at gamle tradisjoner tas opp igjen. Håper jeg også kan få tid til sånt en gang.

    SvarSlett
  15. Bare hyggelig! Bare så glad for at jeg huska det jeg :-))

    Ha en fin kveld - klem Siv

    SvarSlett
  16. Nam nam de er så gode og takk for oppskrift :) Alltid så nydelige bilder og stemning hos deg.

    God kveld klem Monica

    SvarSlett
  17. Det så alldeles herlig ut, Hjørdis! Ha en fin, fin uke!

    SvarSlett
  18. Hei Hjørdis!
    Takk for hyggelig hilsen hos meg! Det blir så liten tid til kommentering, og det ergrer meg, men jeg setter veldig pris på kommentarene, så vet du det!

    Ja, det begynner å bli julestemning nå, og svibler må jeg også se å få satt! Og til helgen er det jo 1. advent, og da skal alle julelysene og julegardinene opp! Til helgen må du følge med, for da annonserer jeg årets julekalender!

    Jeg ønsker deg en fin dag, og en flott adventstid!

    Klem Cathrine :-)

    SvarSlett
  19. Hei! Jeg kom over denne bloggen her om dagen, og ble umiddelbart inspirert! Flott blogg du har, og ikke minst, fantastisk flott hus :)

    SvarSlett
  20. Åh det så utrolig godt ut! Og det fine serviset også:)

    SvarSlett
  21. Hei! Nydelige bilder. Lurte på hvordan du gjør det når lefsene vætes? Tar du 1og 1 og har vann på hver side som på Vestlandslefser. Fikk lyst å prøve til helga. Hilsen Inger G.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg veter en og en og legger tørkepapir imellom hver. De er litt skjøre, så vær forsiktig. Smører dem med fyllet (se oppskrift) og bretter. Pakker hver lefse inn i gladpack og fryser ca 6 stk i samme frysepose. Tar frem etter behov. Før de er ferdig tint, klipper jeg dem opp i passende stykker.
      Lykke til:)

      Slett
    2. Tusen takk for svar. Inger G.

      Slett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)