Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
fredag 1. juli 2011

Bli med en tur rundt i hagen

Vi har hatt et forrykende vær, med ekstremt kraftige, vannrette regnbyger og sommerblomster som i hu og hast måtte søke ly i låven.


I dag lovet det bedre, i alle fall opphold men det blåser surt. Blomstene har funnet tilbake til sine plasser i hagen igjen. Ganske så travelt å springe slik inn og ut av låven med blomster og annet dilldall som skal skjermes for alskens vær. 

Jeg er nok litt over middels interessert i blomster og hage i tillegg til min lidenskap for interiør. I hagen er det flere stilleben og masse blomster.

På veggen henger det en hvit Baccopa som tåler tørke dårlig. Her skinner solen rett på. På skikkelig varme dager må den dyppes i en bøtte med vann minst 2 ganger daglig. Gjett hvor lett det er å huske:-)

Da vi overtok denne plassen var mye forfallent og overgrodd. Men til stor glede fant jeg ganske mange vekster som jeg passer spesielt godt på. 

Det aller første jeg la merke til, da jeg var her for første gang, var torskemunnen som vokste i de gamle, flotte steinmurene. De bergtok meg helt.


De er så skjønne! Selv i muren må jeg luke bort annet for at disse skal få vise sin prakt.


En duftende Skjærsmin, (eller falsk Jasmin som den også kalles)blomstrer akkurat nå. Den sprer en god duft i hele hagen. Vi klippet den helt ned et år og nå er den så vakker.


Så var det en hel skog/jungel med syrintrær i 3 forskjellige farger.
Nå er de for lengst avblomstret. De ble kraftig beskåret  et år - i februar som er tiden for beskjæring av syrin. Etter beskjæringen ble de enda vakrere.


På vei til bekken fant vi en hellebelagt sti. Syrinene danner en portal. Så dumt jeg ikke tok bilde av blomstringen i år.
Nye bed blir dannet. Under gravingen, ved siden av den store stenen, fant jeg enda en trapp samt mange runde stener. Skulle gjerne ha visst hvordan det så ut her før. Store ripsbærbusker og stikkelsbær omkranser bedet. Vi fant en gammel kasse som ungene henrykt satte hjul på og brukte som rennebil. Men nå har den fått sin gamle funksjon tilbake som urtekasse.

En gammel peon fant vi også. Jeg er like spendt hvert år  hvor mange blomster den vil komme med. I år ble det bare en! Den er stor men gir sjelden mer enn 3 blomster. Jeg har sjekket om det er for mye jord rundt roten, men det har den ikke. 
Kanskje den står for skyggefullt til. På grunn av gammel overtro, har jeg ikke turt å flytte den. Hva den overtroen går ut på, skal jeg av hensyn til mine lesere, la være å avsløre:-)Den gamle slipesteinen fant vi i bekken. Nå står den i hagen og er nesten som et stilleben i seg selv. Jeg jakter stadig på en slik vannkasse som skal stå under steinen.
Oppå den ene gamle muren har jeg anlagt bed. Selv om akeleier og revebjeller blomstrer rikt her, tror jeg ikke det har vær bed her fra gammelt av. Det var nemlig en svær jobb å anlegge det. Jorden var full av store  og små stein. Antagelig har det vært gangvei bort til låvebroen. En gammel steintrapp fra hagen fører opp til muren.


 
Store buksbom vokste også her. Nå er de klippet ned og danner mindre tuer.En gammel kjerre gjør seg godt som blomsterkasse.

En stor rhododendron, skogskjegg og Prydklokkebusk var også her fra før. Alle 3 blomstrer også akkurat nå. De to førstnevnte vises på headeren.

Dette var bare en liten rundtur. Hovedsaken var å vise alle de skjønne vekstene som var her fra før og som jeg verner ekstra godt om. Senere kan jeg vise hva jeg har tilført av nye vekster.


Jeg - dvs. AnnaMaria med bloggen "Et rødt monogram" hjalp meg ut av kommentarknipen min. En stor takk til henne!

For tiden er jeg kun i besittelse av en knøtt-bitteliten pc og jeg klarer så vidt se hva jeg skriver. Å holde PC-en på en armlengdes avstand og skrive samtidig, er litt av et kunststykke. Og bildene aner jeg ikke hvordan tar seg ut. I tillegg må jeg logge meg ut hver gang jeg skal laste inn et bilde. Så dere kan kanskje tenke dere at dette innlegget tok sin tid å lage.

Ønsker alle mine lesere en flott fredag!
Hvor denne uken ble av, skjønner jeg ikke. Den gikk som et olja lyn!

Klem fra Hjørdis

26 kommentarer:

 1. Takk for at du viser så flotte bilder fra hagen din! Virkelig et trivelig sted. :) Likte godt måten du har arrangert blomstene på. Det ble et fint gårdsrom. Slipesteinen er et koselig innslag i hagen. Virkelig sjarmerende hos deg.

  SvarSlett
 2. For en skatt av en hage! Såååå nydelig! Her kan man vel gå i dagesvis og bare kikke og nyte de vakre vekstene. Helt skjønt! Så utrolig flink du er med blomster og stilleben. Det var en fryd å bli med en tur rundt i hagen din. Tusen takk for titten!

  Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 3. Vakkert, sukk... :)
  Nydelig med slike steinmurer.
  Du har virkelig fått det fint både ute og inne. :) :)
  Ønsker deg en fin dag og riktig god helg.
  Håper solen titter frem både hos deg og meg. ;)
  Klem

  SvarSlett
 4. Å, Hildegunn, dette var en koselig rundtur i hagen din. Kjenner jeg blir litt bergtatt, og jeg skjønner så godt, så godt at dette er drømmeplassen for deg. Litt av en skatt du har i hagen, plassen og det trivelige huset. Jeg likte alt jeg så, koste meg med innlegget, både tekst og bilder. Det gamle, det ekte og vakre går liksom rett i hjertet på meg. :-) Så fantastisk at dere har tatt vare på det opprinnelige, og tenk å finne en steintrapp som har vært der kanskje fra tidenes morgen på Hidlesundet? Vakkert var det også i smuget mellom steinmur og syriner, og jeg kan bare tenke meg synet når de står i blomst. Murtorskemunn er ei plante jeg også er begeistret for. Jeg bruker den både i steinbed og mursprekker, slik som hos deg, i en stor, gammel sinkgryte og i blomsterkasser på sensommeren, hvor de bare velter seg utover. Steinmurene, slipesteinen, den gamle kjerra med blomster. Så herlig! Vet jo at vannet er like ved også. Utrolig fint! Ikke vanskelig å skjønne at innlegget inspirerte meg, og jeg gleder meg til du tar oss med på en hagevandring igjen. :-)
  God sommerklem til deg, og nyt dagene i hagen videre.

  SvarSlett
 5. Fantastisk flott!!Blir helt misunnelig her jeg sitter,drømmen er en gammel hage:) Men jeg må pent ta til takke med min ganske så nyanlagte hage!
  Flott blogg,og nydelige bilder:)

  SvarSlett
 6. For en vakker hage!! Og så flink du er å stelle den..Hadde det vært jeg som bodde der hadde det ihvertfall ikke sett slik ut.jeg eier ikke grønne fingre!
  Ha en fin helg og nyt hagen..
  klem charlotte

  SvarSlett
 7. For en nydelig hage du har! Og alle de vakre gamle tingene! Sukk :-) Jeg skjønner godt at dere trives i Hidlesundet, det virker som en vakker perle! Skulle gjerne hatt en hage som blomstrer med like stort flor som din, den var aldeles vakker!

  SvarSlett
 8. Så flott at du brukte all den tiden på å lage dette innlegget. Det var nemelig en drøm å se :) Du har det jeg kaller et drømmehus med drømmehage :)
  Masse flotte bilder og blomster og arrangementer. Et herlig innlegg :)
  Ha en fin dag
  Trude :)

  SvarSlett
 9. Takk for vakker inspirasjon. For et sted dere har i Hidlesundet. Koser meg inne hos deg;-)
  Ha en flott dag!
  Ingun

  SvarSlett
 10. Hei

  JA DET VAR HELT NYDELIG.
  Jeg synes at torskmunn var helt skjønn, har aldri sett eller hørt navnet , men de kunne jeg tenke meg,

  Ha en fin dag og sommer.

  Klem

  SvarSlett
 11. Hei Hjørdis! Bildene du viser er kjempefin, så det bør du ikke bekymre deg for! For et fantastisk sted dere har! Så moro med alle de gamle staudene og trærne, vil gjerne se mer!:)Og koseligs stilleben, også!

  Vet ikke om været blir så mye bedre her hos oss, tror det er meldt regn. Jeg har ihverfall gitt opp å holde blomstene mine pene...

  God helg! Klem fra meg

  SvarSlett
 12. Hei!
  Synes bloggen din ser int. ut og legger meg til. Jeg skriver to ulike blogger selv. Den ene om vår husmannsplasshttp://vernatrehus.blogspot.com/ og min hovedblogghttp://kleppanrova.blogspot.com/
  Gleder meg til å følge deg!
  Ingun

  SvarSlett
 13. For en drøm av en hage, herlig sted og så sjarmerende med stilleben rundt omkring....som å gå på skattejakt!

  Ha en fiiin helg!

  SvarSlett
 14. Hjelpe meg så utrolig vakkert du har det!!! Kunne gjerne tenkt meg en runde rundt i hagen din, bare for å se, lukte og nyyyte! Så flink du er!!!

  Ønsker deg ei deilig helg!

  Klem fra meg

  SvarSlett
 15. For en utrolig vakker hage!! Jeg er helt bergtatt her jeg sitter, og nyter de flotte bildene! Heldig er du som har denne flotte plassen, og heldig er plassen som har fått en dame som deg til å holde den i orden, og få fram det beste i den!

  God helg,
  klem fra Hanne:)

  SvarSlett
 16. For et nydelig sted du har!!..så koselig med blomstene i muren, og du hadde så mange herlige arrangement på blomster! Må ha vært spennende å se hva som dukket opp av gamle stauder og heller.
  Nyt fredagskvelden, klem fra meg i regnet på hytta;)

  SvarSlett
 17. Så nydelige bilder :D Blir inspirert av så flott hage :D

  Ha en superfin helg

  SvarSlett
 18. Tusen takk for ein fantastisk tur i ein usedvanleg vakker hage!
  Drøyme, drøyme ♥

  Ønskar deg gode, glade og solrike sommardagar:)

  Klem frå Astrid ♥

  SvarSlett
 19. Å du for en flott hage...må være et praktfult sted å bo....heldig er du.
  Flotte bilder
  Den lyseblå muggen er nok kjøpt på Ikea denne våren ja.....nydelig farge på den
  Ha en fin fredag du også

  Klem til deg

  SvarSlett
 20. Ooo du hellige jul,noe sååå lekkert.
  Du er FLIIINK. Nyter og nyter.
  Dette må jeg se flere ganger.
  Klem Mette.
  Kunne godt ha tenkt meg å lært deg å hekle utti hagen. :))

  SvarSlett
 21. Bildene er praktfulle,Hjørdis. For en jobb dere har lagt ned,både ute og inne. Jeg er mektig imponert.Klem

  SvarSlett
 22. HALLOJSAN!

  VILKA UNDERBARA BILDER IFRÅN ER TRÄDGÅRD! JAG BARA ÄLSKAR ALLA ZINK SAKER..DET UNDERBARA UTEBADET! TÄNK ATT FÅ TA ETT DOPP DÄR BLAND ALLA VÄXTER!
  LJUVLIGT!

  KRAM SANNA

  SvarSlett
 23. Tusen takk for rundturen i den nydelige hagen din Hjørdis!
  så koselig du har det!
  Nydelige planter og så mange gamle fine saker!
  Tror nok peonen liker å stå solrikt ja....
  Har to peoner....en står solrikt til(når solen viser seg)
  og en står skyggefullt til!
  Den i skyggen har bare en blomst i år....
  Ønsker deg en flott søndag :o)

  SvarSlett
 24. Hei, tusen takk for hilsenen igjen.
  For et utrolig herlig sted du har! Her kunne jeg bodd, altså. Vi er så heldige å ha en slik fin plass på Stolmen hvor mammas onkel bor, der reiser vi iallefall en gang i året, helst to eller tre. Jeg elsker slike steder ved sjø og vann, hvor det er grønt og frodig, hvor du kan kjenne vind i håret og høre måkene skrike. Jeg må visst snart dra dit igjen.

  Klem Tonje

  SvarSlett
 25. Så nydelig det er i hagen din! Ja, i huset også. Jeg bare tenkte jeg skulle nevne noe angående peonen som bare kom med en blomst. Du vet det kanskje, men en peon skal ikke ha gjødsel på våren og sommeren før blomstring. Da blomstrer den mer sparsomt enn uten gjødsel. Den kan imidlertid godt gjødsles etter blomstring, så den får noe å ha med seg til neste vår.

  SvarSlett
 26. Thank you very much for seeing 밤알바 information.
  Thank you very much for seeing 밤알바 information.

  SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)