Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
søndag 24. mai 2015

Bestemor-ruter

Garn var innkjøpt – blått og hvitt – endelig skulle jeg lære meg å hekle. En god venninne hadde  påtatt seg ansvaret å lære meg kunstenJ  Vi skulle hekle bestemorteppe , eller oldemor-ruter, om du vil kalle det det. Dagen var bestemt, men jeg ble altfor annige  (Stavangeruttrykk for utålmodig, ivrig, rastløs, trippende) til å vente. Ettersom jeg ikke visste  hva verken luftmasker eller staver var, søkte jeg på youtube.com. Kunne vel ikke møte opp helt grønn heller. På you tube fant jeg en video av en blogger som utførlig forklarer og viser vei. Og vips  - der var jeg i gang. Da den avtalte dagen kom, kunne jeg stolt vise frem noen ferdige ruter. Det må jo sies at jeg, til tross, fikk mange flere gode råd fra venninnen min også.

(Dette bildet ble litt for blått)

Det ferdige resultat. For et kjekt håndarbeid!
Rutene ble med meg overalt. På venteværelset, på bilferjen, på flyet, som ventende sjåfør, på kjøkkenet mens maten skulle koke opp, etc.

 Jeg var så redd for å glemme min nylærte kunst, at jeg satte sporenstreks i gang med neste teppe.

Datteren ønsket seg et med grønntoner og her er det.


Dersom dette fristet, og du ikke har en god venninne som kan lære deg å hekle bestemorruter, anbefaler jeg en titt på denne linken  her Våre formødre brukte opp restegarnet sitt til å lage disse teppene. De riktig gamle teppene er i mange  forskjellige flotte farger.  Dersom du lurer på garntype, har jeg brukt Dale Falk fra Dale garn og pinne nr. 4.
Tusen takk for besøket og velkommen igjen. 

God pinse! Etter en flott dag i går, kom regnet tilbake her.

Smil fra Hjørdis

18 kommentarer:

 1. Kjempelekre tepper :) Likte spesielt det blå da - herlige farger!
  Usj, har dere virkelig så mye snegler hos dere? Jeg liker de ikke, det er helt sikkert!
  Vi får dårlig samvittighet vi også, for hver dag vi ikke plukker.
  Håper resten av pinsa blir fin, uten den helt store sneglefangst :)

  SvarSlett
 2. merhaba! battaniyeler çok güzel olmuş ellerinize sağlık! :)) selamlar Türkiye'den

  SvarSlett
 3. Vakkert! Jeg er het hekta på lapper, har alltid ett prosjekt med sånt "småplukk". Plutselig har haugen med lapper blitt nok til ett teppe.
  Så flott du lærte deg via en video, det er jo så lettvindt. Ha ei flott pinse.

  SvarSlett
 4. Så flink du har vært. Kjempefine tepper. Blir så hjemmekoselig...

  SvarSlett
 5. Kjempefine tepper, bestemorruter/oldemorruter er noe av det vakreste håndarbeid som finnes. Jeg har også dilla på disse rutene, og de har også vært med meg overalt :) Så kjekt å ha en lapp i veska, blir jo fort ferdig også, og så vakkre som teppene blir.. Er en bra avstresser også :) Ha en fortsatt fin pinse :)

  SvarSlett
 6. Hei og ja, vakre farger og lekkert teppe! Flink er du! Og så moro du fikk lest reportasjen idag, takk for hyggelige ord! Varmer slikt! Klem

  SvarSlett
 7. Ja sånn gikk det- omtrent proff før første læretime :) Vet hvordan det er å få dilla på noe- det er helt herlig. Nå sitter det nok godt i fingrene. Skjønne ruter og så lekre pledd- nydelige farger :)

  Ønsker deg en fin ny uke

  Klemmer Monica

  SvarSlett
 8. Så fine de ble. Liker veldig godt fargene du har valgt! :)

  SvarSlett
 9. Ja, det er moro å lære seg noe nytt, og det er lett å bli hektet på bestemorsruter! Det er en super måte å få brukt opp restegarn på, og nå ga du meg ideen til en ny sofapute! I øyeblikket går det i et par grytekluter, som skal være bursdagsgave om litt, og kvitsaum. Det siste strever jeg med, men øvelse gjør vel mester, får vi håpe! Her har vi hatt en blandet og kaldt Pinsevær. Men vi får håpe sommeren er like rundt hjørnet nå! Ha en fin 2. Pinsedag! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 10. Så fine tepper! Koselig blogg du har! Jeg nyter bildene dine!

  SvarSlett
 11. Wow, det er noe jeg har lyst til å lære meg også. Kanskje må jeg gjøre som deg :-)

  Kjempefine tepper <3

  Ha en fortsatt fin 2.pinsedag!

  Klem

  SvarSlett
 12. Wonderful crochet plaids, they add so much charm to your atmospheric house!

  SvarSlett
 13. Kjempefine, ble de.. Det grønne var nydelig, heldig datter, som får det. Å lage bestemorlapper, er kjempegøy, og som du sier, veldig lett å ta med seg overalt.. Bare pittelitt arbeid å montere de sammen..

  SvarSlett
 14. Hei bloggvenninne!!!
  Åååå, kjære vene så fine farger og flotte tepper! De var skikkelig flotte, Hjørdis, og jeg fikk jo så klart lyst til å lære meg at once! Bildet med det grønne teppet ble jeg helt henført av, utrolig fint mot den grå slipesteinen. Så fint du deler lenker, garn og pinnenummer. Jeg må nok erkjenne at jeg ikke har tiden akkurat nå om dagen, men ikke umulig det blir en dag. Lysten og motivasjonen fikk jeg i hvert fall her inne hos deg.

  Takk så mye for kommentar hos meg også. Jeg har det på samme måten, vet du, blogging i rykk og napp og kommentarer deretter. Jeg har både vært i hagen og på hytta i pinsen, kom hjem nå i kveld. Hytta ligger bare 30 minutters kjøring hjemmefra, så det går fint å ta et døgn der oppe, og man føler at man har vært borte lenge bare av å sove borte ei natt.

  Vi snakkes! Ha ei flott uke, kjære deg!

  Klem Trine

  SvarSlett
 15. Så flink du er da - teppene ble helt skjønne og jeg skjønner dette må være gøy - kunne tenkt meg å lært det selv.Om ikke annet fikk jeg ihvertfall litt kløe i fingrene nå slik at jeg skal sette meg ned med strikketøyet mitt som ser ut til å ta sin tid.Men er det ikke noe som heter sakte,men sikkert???
  Kjekt å se bilder av den fine sofaen din igjen som du trekte om,blir aldri lei den!Og teppet matcher helt perfekt,men det var da ingen overraskelse ;)
  Ha en fin ny uke,håper pinsen har vært super!
  TOveklem .)

  SvarSlett
 16. Bare så aldeles nydelige tepper, både i blått og grønt 👍
  Har lyst å lære, og har tenkt på det lenge...
  Men så har jo jeg alltid noen maleprosjekter på gang da.
  Herlige bilder, og vet du.....er så glad for at du fremdeles blogger 😃
  Klem fra meg

  SvarSlett
 17. Du imponerer som alltid, Hjørdis! Jeg startet et for mange år siden, skulle bli et stort til sofaen, men det er ikke kommet lenger enn til en putestørrelse….. Flotte farger, så lekkert det ble med det blå hos deg! Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 18. Przepięknie w Twoim domu i ogrodzie. Pled z kwadratów bardzo mi się podoba i cudne kolory, pozdrawiam:)

  SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)