Har du lyst på noe godt til helgefrokosten kan jeg anbefale tebirkes.
Har begynt å planlegge helgen - det er jo tross alt lillelørdag☺
Disse er glutenfrie, men bytt gjerne melet ut med hvetemel dersom du ikke har cøliaki. Men kanskje du kjenner en som du har lyst til å overraske med glutenfri bakst. Disse er lette å lage og fine til å fryse ned.
Birkes er det danske ordet for valmuefrø.
Her er oppskriften på tebirkes/frokostbrød:
1200 gr Semper
2 ss fiberhusk
50 gr gjær
400 gr smør/margarin
8 ss sukker
1 ts bakepulver
6 dl melk/vann (litt mer hvis du bruker grov type Semper)
Smuldre gjæren i bollen. Hell over fingervarm (37 grader) væske. Fiberhusken røres i. La stå å svelle i 10 min.
Smuldre smøret oppi og bland alt godt sammen.
Deigen skal være så pass fast at fingen ikke sitter fast når du trykker på den. Bland i så fall i mer mel.
Heves 30 - 40 min.
♥
Kjevle en tynn leiv i rektangel. Pensle med sammenpisket egg. Brett i 3 deler; ene enden mot midten, pensle med egg, og ta så den andre enden over der igjen.
Snittes i ca 4 cm bredde. Pensle med egg og strø over valmuefrø.
Heves i 30 min.
(Det første brettet kan du sette inn i kald ovn uten å etterheve. De heves mens ovnen varmes)
♥
Stekes på 225 grader C i ca 10 min.
Spør meg gjerne dersom du lurer på noe. Min e-post finner du på høyre side lenger oppe.
Lykke til!
Ønsker alle som titter innom en fortsatt fin uke.
Klem fra Hjørdis
2 ss fiberhusk
50 gr gjær
400 gr smør/margarin
8 ss sukker
1 ts bakepulver
6 dl melk/vann (litt mer hvis du bruker grov type Semper)
Smuldre gjæren i bollen. Hell over fingervarm (37 grader) væske. Fiberhusken røres i. La stå å svelle i 10 min.
Smuldre smøret oppi og bland alt godt sammen.
Deigen skal være så pass fast at fingen ikke sitter fast når du trykker på den. Bland i så fall i mer mel.
Heves 30 - 40 min.
♥
Kjevle en tynn leiv i rektangel. Pensle med sammenpisket egg. Brett i 3 deler; ene enden mot midten, pensle med egg, og ta så den andre enden over der igjen.
Snittes i ca 4 cm bredde. Pensle med egg og strø over valmuefrø.
Heves i 30 min.
(Det første brettet kan du sette inn i kald ovn uten å etterheve. De heves mens ovnen varmes)
♥
Stekes på 225 grader C i ca 10 min.
Spør meg gjerne dersom du lurer på noe. Min e-post finner du på høyre side lenger oppe.
Lykke til!
Ønsker alle som titter innom en fortsatt fin uke.
Klem fra Hjørdis
Det så deilig ut , og så fint porselen du bruker!!!
SvarSlettHa en fin uke :-)
Så gode ut, supert med oppskrift, den kan jeg bruke når den ene søstera mi kommer på besøk....... Og servise i blå spode, så vakkert!
SvarSlettHa en fin kveld.
Klem fra Signe.
Dette ser godt ut. Har lyst til å prøve å
SvarSlettbake de. Kjenner noen som ikke tåler gluten,
greit å ha noe slikt klart da.
Ha en god dag :)
Hei Hjørdis!
SvarSlettDette såg godt ut- kanskje eg skal bake rundstykker til blomkålsuppa som er planlagt til middag i morgon?! Eg kosar meg med baking for det både luktar og smakar godt.
Bordet du har dekka såg verkeleg innbydande ut :-) Eg likar så godt ostebanda dine- det har eg ikkje sett i bruk andre plassar enn her på bloggen din.
Ønsker deg ein fortsatt fin kveld!
Klem
Så utrulig godt det såg ut:))og fineste servicet og!
SvarSlettFine dag til deg!
Klem fra Lillian
ikke bare så disse gode ut, men kan i allfall si, at det ble veldig mye bedre når man serverer dem på dette vakre fatet og alt rundt....lekkert!
SvarSlettklem tone
Dette så godt ut - og litt mindre hvetemel har vi godt av alle! Jeg har to i familien som ikke tåler hvetemel, så denne skal jeg prøve!
SvarSlettSå lekkert servise da!
Tusen takk for spennende oppskrift - det så kjempegodt ut :-) Ser på headingen din, og kjære nånn for ei utsikt dere har (regner med at det er utsikten fra huset) - vakkert :-)
SvarSlettHa det godt - klem Siv
Så flink du er! Tusen takk for oppskriften :)
SvarSlettÅ din skjønne bakermester!!!!
SvarSlettSå lekkert og ser jo så innbydende ut med alt det herlige rundt!
Vet du.... I går så jeg stråmønster servise på finn.no....da tenkte jeg på DEG min venn!
Takk for de skjønneste kommentarer;)))) blir GLAD!
Snart helg igjen.....deilig....og INGEN håndball ELLER fotballcup ;)))))
Kos deg min kjære venn.
Ps.har pusekatten din spist kinamat i det siste da? Hi,hi.....
GOD klem;) Camilla .
Utseende er halve smaken. Det så rett og slett bare lekkert ut. Er vokst opp med stråmønster på frokostbordet så dette vekker minner for min del :)
SvarSlettHa en fin dag
Cecilie