Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
onsdag 4. juli 2012

Ikke bare idyll

For bare noen ganske få år siden kom dessverre Iberiasneglen, også kalt mordersneglen, til øya Nord-Hidle. Vi hadde vært spart for krypets innvasjon i flere år. Selv gjorde jeg hva jeg kunne for å unngå at den skulle komme til øya. Men nå er den definitivt her. I hopetall!! Her en kveld trodde jeg det hadde regnet snegler. Overalt på gresset lå det store, ufyselige, brune snegler. Og ikke bare der!!  Bedene var fullstendig innvadert.

Her står en og koser seg på min Lupin!


Med mord i blikket,  bevæpnet med pølseklypen i den ene hånden og en isboks fylt med salt i den andre går jeg til angrep mot disse ekle skapningene. Kveld etter kveld. En snegle legger 400 egg hver 3 mnd.!! Så totalt sett blir det i løpet av en halvtime flere tusen snegler som må bøte med livet for å ha trengt seg inn i hagen min!
Heldigvis liker de ikke peonene som blomstrer nå.


I tillegg hadde jeg et fryktelig mareritt her en natt! Noen av dere husker kanskje historien om musen i støvsugeren. Så i drømme ble disse store sneglene forvandlet til skrikende mus idet jeg skulle løsne dem fra pølseklypen og kaste dem ned i isboksen med salt. Og jeg våknet helt oppkavet for det krelte med både mus og snegler overalt. 


Veronica er de veldig glad i.

Jeg har prøvt skjellsand, snegleåte, klippet snegler i to, saltet dem, etc. Naboen forærte meg noen tigersnegler for de skulle visst nok ha mordersneglen som sin delikatesse.  Vet ikke om dette heller hjelper. Men tigersneglen får leve, enn så lenge. Nå vurderer vi sterkt å anskaffe oss en and som spiser alle type snegler. Etter en stund kunne vi kanskje leie den ut til andre som vil bli kvitt sneglene. Men går katt og and sammen?

Hvordan står det til hos dere? Får dere ha hagene deres i fred? Jeg har funnet lite stoff om mordersneglene  hos andre bloggere. Det er kanskje ikke så bloggbart. Det slår jo noen sprekker i idyllen:-)


Ønsker alle dere kjekke som titter innom her, en flott dag - enten du er på sneglejakt eller er så heldig at du slipper det!


Tusen takk for koselige kommentarer!!

20 kommentarer:

 1. Fysj kor ekkelt det er med snegler!
  Er ikke så plaget med de og salting har du jo prøvd så da har ikke jeg så mange gode råd dessverre!
  Du lurte på hva jeg hadde polert den røde brødboksen med og det er bare vanlig turtle wax som jeg fant i garasjen. Rødt falmer jo fort men det tok ikke langt tid før den skinte igjen;)
  Ha en herlig sommerkveld videre!
  Klemmer;)

  SvarSlett
 2. You made a slug look beautiful in your garden.....

  SvarSlett
 3. Huff så kjedelig å ha hagen full av disse! Godt du går på med godt mot :)
  Hos meg er det ikke så rare hagen, bare noen krukker ved døra. Ingen snegler sett, jeg er mer redd for orm rundt disse gamle steinmurene våre ;)
  Nytsommerkvelden i alle fall!
  Klem

  SvarSlett
 4. Eg er ikkje så plaga med sniglar, ein og annan i ulike fargar dukkar opp. Eg har beholderar med øl som samlar sniglane meir. Effektivt når eg har få sneglar. Du får strø ut sneglegift. Heile vår og sommar.

  SvarSlett
 5. Foreldrene mine er fryktelig plaga, og har prøvd Nemaslug med ein viss effekt, men dette stoffet fungerer best dersom heile nabolaget er med på prosjektet. Ellers så vurderer dei og sterkt å skaffa seg nokre moskusender no, det veit eg fleire har hatt god hjelp av.

  Elllers er det nydelege bilete du deler :)

  klem Lina

  SvarSlett
 6. Å skjønne Hjørdis,du forteller så levende...sitter her å kniser av marerittet ditt....ikke særlig pent kansje,men tror du tåler det;)

  Huff,hva er vitsen med de der sleipe brune....?
  Så faktisk 1 i sted,tok han på fersken der han skulle spise hele stemorsblomsten min til kvelds....
  Men heldigvis har vi så pass mye berg og stein og i bedene har jeg nå barket faktisk,for det tror jeg ikke de liker.
  Ellers er alt i krukker.

  Har ikke noe godt råd nei.....

  Håper du får en flott kveld og helst uten snegler og mus;)

  God klem;)

  SvarSlett
 7. Stakkars deg! Den drømmen hørtes jo helt forferdelig ut! Det virker jo som du har medynk med allslags småkryp.

  Jeg har et barnebarn på 4år som er veldig ivrig på å hjelpe meg å finne brunsnegler i hagen. Hun har en liten trillebår og spade og jeg har en saks som kun brukes til å klippe snegler.
  Vi samler dem i trillebåren hennes og begraver dem til slutt. Ikke mye medynk der i gården!
  Ellers strør jeg ut disse greiene vi får kjøpt i hagesentrene mot brunsnegl.
  Men de kommer igjen og igjen, nå skal jeg ha meg en runde og myrde snegler igjen etter regnskuren. Da ser man dem plutselig. Fysj!

  SvarSlett
 8. Huff ja, dette fæle greier. Da vi kjøpte huset vårt for 12 år siden fantes den heller ikke her, må nå har vi mengder. Det har faktisk aldri vært så ille som i år...

  I aftenposten stod det en artikkel med noe som vistnok skal utrydd krypene. Gjett om jeg skal prøve :-)


  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/--Har-funnet-vapenet-Amot-brunsneglene-5577266.html

  Ha en fiiin kveld :-)


  Nostalgia

  SvarSlett
 9. Huff og huff eg veit så altfor godt kva dette er,eg har gitt opp snart å plukke snegler,det er et par hundre til kvelden her og de spiser nesten alt de kommer over,eg kan ikkje ha hortensia f.eks som er ein utrulig flott blomst,de er så glupske og fæle:(( eg har hatt ein del drømmer om singler som ikkje har vært koselige akkurat,huff!
  Eg har prøvd det meste både salting,klippe de i to og at dei drukner i øl men det er ikkje lett å bli kvitt dei...
  Hehe huff dette blei dystert skrevet,håper du finner ein metode å bli kvitt dei på:)

  Nydelige blomsterbilder:)
  Klemklem

  SvarSlett
 10. Huff, så ekkelt! Leser i avisen at det er sneglenes år i år - masse av dem. De er ikke kommet hit enda, og det er vi enormt glade for. En dag er de vel her også. Eggene kan faktisk feste seg til bildekk og skosåler og overleve ganske lange strekninger. Lykke til med utrydningene. Kanskje en and virkelig gjør vei i vellingen - Liv

  SvarSlett
 11. Usjjjj så ekkelt med så masse snegler... er ikke noe plaget heldigvis.... lykke til med å utrydde de:) Du, så flotte bilder fra det innlegget under her! LOVE IT!
  KLEM

  SvarSlett
 12. Æsj for noen ekle kryp :(
  Heldigvis har jeg ikke fått dem i hagen enda.Lykke til med jakten :)

  SvarSlett
 13. Det er ikke det mest bloggbare temaet å ta opp, nei.
  Vi har også vært spart for brunsnegler helt til denne sommeren. Vi har fått noen få slike kryp.
  Jeg starter sneglekrigen straks snøen har gått. Noen tror at sneglene kommer frem om sommeren. Men de finner en straks frosten er over, bare en ser de rette stedene. Jeg finner små snegler liggende under gammelt løv i hagen.
  Jeg pleier å fyre opp et bål i grillen. Der brenner jeg gammelt løv. Det er bløtt og fælt og jeg røyklegger nesten hele gata når jeg er igang...
  Asken som blir igjen, strør jeg i bedene.
  På den måten brenner jeg noen snegler og gjør livet surt for de andre som får aske over seg.
  På denne tiden av året, går jeg kveldsturer i hagen og klipper snegler i to. Kvelden etter ligger det som regel nye snegler ved de døde, da får de samme behandlig.
  Brutalt, men slik er det når det er krig. Blomstene mine får de ikke!
  Høres lurt ut å anskaffe en and. En venninne hadde et par moskusender i hagen. De så ikke særlig fine ut, men gjorde en god jobb.
  Tror ikke katten vil gjøre noe mot en and. Når jeg hadde høner, fikk i alle fall de gå i fred for katten vår.
  Vel, vi får skrive om et mer hyggelig tema neste gang.
  Sommerhilsen Marit

  SvarSlett
 14. Har vært plaget med de ekle sleipe krypene i årevis, og plukket og plukket bøtte på bøtte med saltvann og sleipe snegler. Det værste er nesten å tømme bøttene, får brekninger!!! Et år ble det så ille at jeg ble helt manisk opptatt av å plukke overalt i hagen, ca 1 mål. Når jeg la meg for å sove, kom jeg på noen områder jeg ikke hadde vært, og så bar det ut igjen. Drømmene vil jeg ikke tenke på, kanskje de blir plantet i ditt hode også;) Prøver å ha flest mulig planter som sneglene ikke liker, men etterhvert ser det ut som de får smaken på disse også. Nemaslug skal i prinsippet være bra, men da må alle naboene også være med, tviler på at vi får det til her. Har akkurat kommet inn etter kveldens siste plukketur, og det må jeg nok fortsette med. Naboen prøvde moskusender, men det hjalp ikke stort. Får nok bare fortsette å plukke:/ Ønsker deg en god natt uten mus og snegledrømmer:)

  SvarSlett
 15. Ikke du også!
  Jeg plukker og plukker....
  Salter og klipper...
  Fikk tips om å bruke et middel som heter Feramol. Har ikke testet det enda, men det skal skje raskt.
  Man skal vist klippe noen snegler i to, dynke dem i dette middelet og la de ligge fremme slik at andre snegler skal spise de. Får i seg giften og dør. Lykke til videre med snegleutryddingen!!

  Klem

  SvarSlett
 16. Huff - de er en plage. Jeg mater de med noe jeg kjøpte i et hagesenter og det virker som det har avtatt noe. Ellers salter jeg de jeg ser. Ingen nåde hos meg! Noe skal det nå alltid være....

  SvarSlett
 17. Fy så grusomt ekkelt og irriterende!!
  Definitivt sprekker i en nydelig idyll :(
  Vi har hatt det samme problemet tidligere år,men ganske fredelig iår heldigvis1
  Håper du klarer å få bukt med dette:/

  Klemmer Bente

  SvarSlett
 18. Kjedelig med snegler ja, hadde noen i min forrige hage men i hagen til huset oppi skogbrynet har jeg heldigvis ikke sett den.

  Så bra at du hadde bilde av de blå blomstene, for da lærte jeg at det er veronica som blomstrer i et av bedene her nå. Hagen her har vært veldig forsømt i mange år, men spennende å følge med på de gamle staudene som dukker opp etter år med kampen for tilværelsen!

  Hilsen Gry K

  ps: for noen fantastiske headerbilder du har på bloggen din!

  SvarSlett
 19. Nydelige blomster!! Vi hadde en samtale i går i butikken om de blå blomstene. Lurte veldig på hva de het. Så nå vet jeg jo det! Supert!

  Jeg skal etterhvert prøve å bygge en hage her av blomster som var vanlige i "gamle dager". da trenger jeg masse tips! Tusen takk!

  Ha en fortsatt fin julikveld!

  SvarSlett
 20. Huff tytti, disse sneglene er så ekle!
  Har heldigvis ikke fått de her ennå, men må vel bare innse at de kommer hit etter hvert også.
  Jeg hater kryp, og blir kvalm bare av tanken på å plukke de :(
  Lykke til med bekjempelsen!

  SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)