Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
mandag 18. oktober 2010

Katten og musen - titusen

Et av mine første blogg-innlegg handlet om katten vår, Lucie. Hver sommer rundt St.Hans og samtidig som skoleferien starter, får hun 1 eller 2 kattunger. Men i år gikk hun nesten 2 mnd over tiden! Nå er disse kattungene blitt 9 uker og snart leveringsklare.

På grunn av allergi og ikke minst det faktum at de fanger rotter og mus som er fulle av alskens basselusker, synes jeg ikke det er noen god ide å la de velte seg i sofaen og ungenes senger, etc. Så her har katten eget oppholdsrom og det er på vaskerommet eller på låven (huff - nå mistet jeg nok en stor stjerne hos alle dere katte-elskere ...) Jeg kan vel like så godt innrømme det; jeg er ikke en veldig stor katte-elsker. Bortsett fra disse skjønne sjarmtrollene av noen kattunger. Men det var også inntil i går ...I går kveld - etter at alle hadde gått til ro for natten, skulle husbonden lukke vinduet på vaskerommet. Plutselig blir stillheten brutt av et rop som nesten gikk opp i fistel, noe som er veldig ulikt den ellers så stillfarne husbond; Kom og se! befalte han. Og i samme åndedrett; har noen gitt kattungene lekemus? Samtlige hev oss ut av sengene og bykset ned trappene. I det vi titter inn døren, spretter noen svært så ivrige kattunger rundt med hver sin musunge!! Kattemor må ha fanget disse til sine små . Hun må ha synes at det nå var på tide å lære dem opp til å bli gode musefangere. Så har hun hoppet inn det åpne vinduet med en liten mus til hver av dem!

Huset datter syntes mest synd på de bittesmå skjønne musungene som var blitt lekt i hel.

Husbondens oppgave var å fjerne disse døde skapningene umiddelbart. Heldigvis har våre avkom blitt noe voksnere i årenes løp, så pass at det ikke en gang ble nevnt at vi måtte holde en høytidelig begravelse.

Husets frue stønnet og akket seg over alt som nå måtte vaskes. Bøtten ble fyllt med klor (minst 1 liter!) og grønnsåpe. Nå skulle et hvert bevis på at det hadde vært mus inne, fjernes!

Og takk og pris for at vi ikke har en katteluke, da hadde vi vel hatt huset fullt av små mus som kattungene skulle trene seg opp med å fange. For ikke å snakke om hvor mye klor man da måtte brukt. Kunne sikkert alene holdt liv i vaskemiddelprodusentene.
Dette var kanskje ikke den beste reklamen for å bli kvitt kattungene. Men er der noen der ute som kunne tenke seg en liten bedårende skapning? De er topptrente musefangere.Ha en god musefri natt:-)

Klem fra Hjørdis

6 kommentarer:

 1. Hei Hjørdis!!
  Sååå gøy med et innlegg fra deg igjen:) SØTE kattepuser!! Og nydelige bilder! Men, huff!! Tok de med seg mus inn? Kan tenke oss at det ble rabalder!!

  Håper alt står bra til med deg:)

  Klem fra oss:)

  SvarSlett
 2. Bare gliser jeg. Har selv en katt som bor i stallen, og en som bor inne som en dronning. Dronningen ble født på fanget mitt, var den eneste ungen, og har siden den gang sett på meg som sin riktige mor. Dvs. at hun setter så stor pris på meg at hun mer enn gjerne tar med mus inn og legger i fanget mitt. Nå har jeg lært, så når jeg hører hun kommer mjauende med noe i munnen, løper jeg til og lukker alle vinduer hun kan komme inn i. Holdt på å le meg ihjel den gangen hun faktisk tok turen til alle vinduene med et loddent "mjau-mjau" ved hvert vindu. Katten får være inne, men nei takk til mus i fanget..

  Jovisst var deg god reklame for deres små. Tenk for noen musefangere de kan bli! Det er godt å ha når man bor i et hus på landet ja. -Men nei, ikke for vår del. Vi har nok med de to steriliserte hunnkattene vi har (pluss en jaktende Husky).

  Lykke til i jakten på nye hjem til skjønnhetene. :)

  L

  SvarSlett
 3. Hei Hjørdis:)

  Håper alt står bra til!! For noen fine bilder:) De var søte:) Er enig med deg, jeg er ikke så fan av katter, men kattunger er nydelige!! Jeg liker hunder best, og vi har selv en hund:)

  Klem:)

  SvarSlett
 4. Så grei du er Hjørdis! Ja gruen var ja, den kommerikke til å bli helt tipp topp. Har ganske liten plass å få det til på så det blir kanskje litt feil proposjoner på ting.... Skulle gjerne hatt en hjørnegrue, men vi har jo en rett vegg.. skal klare å trikse det litt til. Men han som vi har spurt om kan hjelpe oss er ganske overarbeidet og en eldre herremann som kommer når han kommer.. han skulle komme i november i fjor.. vi venter enda:) Men han vet jeg er flink og har peiling. Så jeg smører oss med tålmodighet. Kattunger er sprelske men så søte! Har oppfostret og gitt bort mange i min oppvekst. Jeg var like knust hver gang. Hos deg har de et paradis! Ingen fare for å bli overkjørt! Håper du finne nye gode hjem til dem:)
  Ha en deilig kveld!

  SvarSlett
 5. Heisann og tusen takk for besøket på bloggen min.
  Katter er søte å se på det er vel det :) jeg stortrives med hund. Så klart det er flott å ha katt når man bor på en gård.
  Du har en koselig blogg som jeg gjerne kommer innom igjen. Huset vi bor i er fra 1877. Her er det lavt under taket og smårutede vinduer. Gamle tregulv og jordkjellere. :) Et godt hus å bo i selv om det ikke er topp moderne. Vil ønske deg en god helg som er like rundt hjørnet.
  Hilsen Merethe

  SvarSlett
 6. Hælledussen så søøøøøte!!! Smelt smelt :)
  Jo, jeg er nok laaangt over middels interessert i katter, og blir helt myk når jeg ser disse søte skapningene :)
  Veldig artig historie over her! Du skriver så levende, så jeg har ledd godt :)
  Våre har katteluke, så de går fritt inn og ut på dagtid. (inne om natten). Og som de flinke jegerene de er, så er det både titt og ofte at de kommer inn med mus, og tilogmed frosk! Men vi hører på lyden av smellet i luken, om de har med seg noe, så vi får fjernet det fort :)
  Håper dere får gitt bort de søte små :)
  Klem fra Lise

  SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)