Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
tirsdag 7. september 2010

Gamle broderier

Noen av mine kjæreste skatter er gamle broderier fra oldemors tid. Jeg gjemmer dem ikke vekk i skuffer og skap, men har de fremme til glede for - i alle fall meg:-)


På soverommet henger en gammel hånkleskjuler som en gang i tiden har hengt over et vaskevannsfat.På en knagg henger et gammelt brodert underskjørt som har tilhørt min oldemor.


De gamle fine overlakene bruker jeg som duker. Men så hadde jeg noen putetrekk og overlaken som var så slitte at de ikke kunne brukes til noe. Det syntes jeg var ergerlig og tenkte at jeg kunne prøve å sy dem om litt slik at de igjen ville komme til nytte.

Et hullet og slitt putetrekk ble til ny taklampe på soverommet.Det ene kjøkkenvinduet har fått kafègardin. Det var et gammelt overlaken som var slitt på midten. En løpegang med rynkekant tredd gjennom en stang, så var gardinet oppe. De fine bordene som er heklet, vises ikke med på bildet.


Lampen fikk ny skjerm ("lampeskjørt") Det var et gammelt hullet putetrekk med et fint monogram. Jeg klarte så vidt å unngå de slitte partiene:-)

Så må jeg bare få takke for alle som besøker bloggen min, for alle de koselige kommentarene dere legger igjen her og ikke minst - tusen takk for alle som har stemt på meg! Det setter jeg veldig stor pris på! Det er enda noen dager igjen til 13 september og mye kan enda skje - så jeg tar takknemlig imot flere stemmer:-)Med dette bildet, som fremdeles viser at det er sommer hos oss, ønsker jeg dere en kjekke dag!

Klem fra Hjørdis

7 kommentarer:

 1. Gjennbruk på høyt nivå! :) Nydelig var det i alle fall.

  -Renate-

  SvarSlett
 2. God morgen Hjørdis..

  utrolig vakre gamle broderier du eier..
  og dette er virkelig skatter i mine øyne..

  tenker på nå de satt å broderte dette før i tida..gjerne i skinnet av en oljelampe..

  så mange timer de brukte...godt at vi setter pris på de og tar de frem og bruker det...
  Ønkser deg en fin dag og lykke til i konkurransen...

  Klemmer )=)

  SvarSlett
 3. Hei Hjørdis, så utrolig mye lekkert!♥ Ååå for noen skjønne lampeskjermer du har laget .)
  Selv laget jeg en av min mammas gamle gardiner .) Kjekt♥!
  Så koselig at du tittet forbi meg, og takk for alle gode ord!:)
  Nyydelig bidrag, du har ett utrolig VAKKERT hjem, så jeg skjønner godt at du er plukket ut!!♥
  Lykke til!!!♥
  Nyt dagene og den fine høsten .)
  Klem fra meg, Anki

  SvarSlett
 4. PS! Skal bli så koselig å følge deg!!♥

  SvarSlett
 5. Guuud, så mange nydelige ting!! :) Vi måtte lagre bildene, for det var så masse lekkert:):) Vi likte absolutt ALT!! Det første bildet var veldig spesielt, på en bra måte såklart:) Nei, du er så flink altså.. Hvis du ikke vinner BÅDE Leserprisen og Norges vakreste hjem da skjønner vi ingenting.. Du er hvertfall den som fortjener det aller mest:)

  En vinner skal ikke bare ha et flott hus, hun skal også bry seg om andre, og se skjønnheten hos andre:) Du er og blir en vinner, uansett hvordan det går:) For oss er DU vinneren:)

  Stor klem fra dine bloggvenninner:)

  SvarSlett
 6. Så fine ting:) Er så spennende med arvestykker! Har lagt ut et innlegg i dag om noe jeg har arvet etter min tippoldemor!:)

  Klem:)

  SvarSlett
 7. Så mye fint du viser. Så flott at du har de vakre broderiene opp - og ikke bortgjemt. Lur idè å lage lampeskjerm av gamle stoffer. Kjempeflott! Flink du!

  SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)