Dette tror jeg må være den deiligste fredagen i hele år! To av våre barn er ferdig med muntlig eksamen i dag, den ene etter 10 år på grunnskole og den andre etter 3 år på videregående. Jippi! Det har vært to dager med unntakstilstand i heimen!! Gjett om vi skal slappe av i helgen!!
I dag skulle vi vel feiret med noe annet enn pizza, men det er det de vil ha! Og denne er virkelig god:-) I tillegg er den glutenfri. Barnas venner har i alle år bedt om å få oppskriften som de kan be sine respektive om å lage. Og så er den glutenfri:-)..... Jeg har selv fått oppskriften en gang i tiden.
Grunnoppskriften er enkel, men den må følges nøye!
500 gr. Semper fint (verken mer el. mindre)
3 dl vann (obs litt mer vann dersom du bruker melkefri semper)
2 ss tørrgjær
3ss olje
1 ts salt.
Siden jeg bruker tørrgjær varmes vannet opp til ca 55 - 60 grader. Heves i ca 15 minutt. Deigen skal være som marsipan.
Jeg kjevler ut emner på ca 200 gram på godt melet seilduk (den som jeg bruker når jeg lager lefser. Når den ikke er i bruk, ligger den i pose i fryseboksen)
Nå har jeg rett størrelse til "Pizzabakeren"
Som fyll bruker jeg bare Toro sine poser; "Pizzafyll med tomat og løk" og "Pizzafyll med tomat og urter". Begge er glutenfrie.
Fyllet smøres på bunnen, deretter strøs ost på, og på toppen stekt kjøttdeig eller skinkebiter.
Her er den enkle varianten med kun skinke og ost.
Fyll og andre ingredienser blir etter smak og behag.
Vi bruker kun pizzabakeren. (Ja! Vi har to - av praktiske årsaker:-) Bunnen som blir stekt på stein, blir sprø og steingod! Vi har bare gode erfaringer med vår Pizza Pronto:-) Det er lurt å ha bakepapir under pizzaen mens den stekes.
Grunnoppskriften er enkel, men den må følges nøye!
500 gr. Semper fint (verken mer el. mindre)
3 dl vann (obs litt mer vann dersom du bruker melkefri semper)
2 ss tørrgjær
3ss olje
1 ts salt.
Siden jeg bruker tørrgjær varmes vannet opp til ca 55 - 60 grader. Heves i ca 15 minutt. Deigen skal være som marsipan.
Jeg kjevler ut emner på ca 200 gram på godt melet seilduk (den som jeg bruker når jeg lager lefser. Når den ikke er i bruk, ligger den i pose i fryseboksen)
Nå har jeg rett størrelse til "Pizzabakeren"
Som fyll bruker jeg bare Toro sine poser; "Pizzafyll med tomat og løk" og "Pizzafyll med tomat og urter". Begge er glutenfrie.
Fyllet smøres på bunnen, deretter strøs ost på, og på toppen stekt kjøttdeig eller skinkebiter.
Fyll og andre ingredienser blir etter smak og behag.
Vi bruker kun pizzabakeren. (Ja! Vi har to - av praktiske årsaker:-) Bunnen som blir stekt på stein, blir sprø og steingod! Vi har bare gode erfaringer med vår Pizza Pronto:-) Det er lurt å ha bakepapir under pizzaen mens den stekes.
Velbekomme!
En gammel karaffel er fylt med deilig vin:-)
Og
Ha en riktig god fredag, kjære alle dere!!!
Skjønner det er verdt å feire når to har bestått muntlig eksamen.
SvarSlettTakk for oppskrift, den så virkelig god ut!
Kos dere masse i kveld, klem fra meg;)
Jeg glutenallergiker, i tillegg til svin, okse, melk mm, så denne oppskriften må jeg prøve!!!!!! Og en sånn pizzasteker, må jeg jo bare ha!!!! Jeg får sjekke prisen på jernia etter på!!!!! Takker for tips!!! Klemz Grethe
SvarSlettHei :)
SvarSlettTakk for koselige ord inne hos meg. :)
Pizzaen skal jeg jammen prøve,perfekt at den er glutenfri. :)
Vi har også ei som er ferdig etter tre år videregående.
Ganske strevsomme de lesedagene ;)
Men nå kan vi puste ut alle sammen, her er det bestilt taco. ;)
Ønsker deg en fin pinse.
Klem, klem
Klart det må feires....pizzaen så kjempe deilig ut....
SvarSlettønsker deg en flott helg
Takk for koselig hilsen''Klem fra Lappeline
hei.
SvarSlettså deilig for de unge å være ferdig,
nå kan helgen nytes,
den så veldig god ut den pizza der,
så kjekt med oppskrift, tusen takk.
ønsker deg en nydelig helg,
klem fra sylvia
Tusen takk for oppskrift; den skal prøves !! :-) Så virkelig deilig ut. Pizza er livretten min, og det er jo noe de fleste er glad i :-)Ha en fin fredagskveld :-)
SvarSlettJa vi lever med,strever med og gleder oss med ungene vi hønemorer;o)
SvarSlettOg så er det så godt å finne unnskyldninger til å lage kos og feire. Pizzaen så kjempegod ut.Her i huset har det vært to ekstra ungdommer og "pannekakerull" til middag.Det er så kjekt å mette takknemlige,lange ungdommer:o)
Ønsker deg en deilig pinse i vakre Hidlesundet ditt!
Overstått eksamen må feires! :)
SvarSlettKos dere masse med deilig pizza (og vin ;) )!
Ha en strålende helg!
-Mari
For en herlig plass dere bor, idyllisk med eget vann til og med ;)
SvarSlettDen pizzaen så veldig god ut (selv om jeg har spist middag for ikke så lang tid siden), så kanskje det blir den på menyen i morgen :) God helg!
Så koselige bilder Hjørdis!!Og klart vi må feire flinke unger :o)
SvarSlettVil begynne å samle litt på slikt servise i rødt og hvitt :o)
Her var det også pizza idag....og all grunn til å feire har vi også.
Min yngste jente hadde eksamen i dag...1.året på sykepleien....en eksamen de ikke kunne ha en feil på. medikamentregning...farlig å gjøre feil der!! Det gikk heldigvis bra :o) yngste gutten hadde matte eksamen i går...og tror det gikk bra :o)
Denne 1/2 l målet kjøpte jeg på auksjon ....kan love hjertet mitt dunket under budrunden...hihi..
ønsker deg en fin pinsehelg :o)
"Ramlet" tilfeldig over denne bloggen og det var flaks;) Du verden så koselig dere har det på husmannsplassen...et lite paradis ser det ut som!
SvarSlettGratulerer med vel overstått eksamensjenter!
...legger meg til som følger.
Hilsen Ingrid Andrea
Mmmm. Både pizza og vin så fristende ut. Her blir det litt reker og lettøl ikveld.
SvarSlettBegge jentene våre er ute på dill, så jeg må kanskje kjøre og hente dem senere ikveld.
I morgen er det hyttetur - og rødvin!
Da sitter jeg i bestemors gamle fluktstol og hører på fuglene og bare nyter å ha fri! Det er lykke, det!
Ha ei flott pinse.
Klem Marit
Hallo!! Mmm den hørtes god ut:)! Her er eldstemann ferdig med eksamen han også, muntlig norsk.. Så skjønner godt at dere nå kan senke skuldrene og feire:))! Du har det så koselig, flink til å bruke det du har er du også!! Det er ikke bare til "pynt";) Jeg har leeeenge altfor lenge vært fraværende på blogg, men nå skal jeg komme sterkere tilbake! Og da er din blogg en av de jeg fortsatt skal følge med argus øyne;)! Ha fortsatt en fin fin fredagskveld:)
SvarSlettTone-C
Så deilig,pizza og vin mmm.
SvarSlettMå være deilig å være ferdig med eksamener,grattis.
Ønsker dere en flott pinsehelg.
Klem Mette.
Nam , nå fikk jeg lyst på pizza :-)
SvarSlettog så deilig å være ferdig med prøvene :-)
Nam, nam! Og gratulere så mye til de to med vel overstått eksamen. Kan tenke meg det ble feiring i går ;-)
SvarSlettNyt helgen!
Klem
Ville bare ønske deg en riktig fin Pinsehelg,klem:)
SvarSlettSkjønner dere feirer... en stor dag hos dere...
SvarSlettvi fikk hjem en gutt i går som har fått lærlingeplass i Mexico gulfen...
han var så stolt og glad... og vi er også stolte og glade på hans vegne
Ønsker deg en fin pins helg
Gratulerer til flinke unger og avsluttet eksamen, ja da fortjener en mors pizza...den såg kjempegod i
SvarSlettut, takk for oppskrift.
Nå har vi jo vært heldige med været så langt i pinsen, håper du koser deg, Ønsker deg en god pinse, klem fra Lindis
Seilduk? Hvor får jeg tak i det? Klemz Grethe
SvarSlett