Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
mandag 20. juni 2011

Årets første låvefestPå fredag hadde vi årets første låvefest. I over et døgn bare høljet det ned! Og vi skulle ha låvefest med 30 mann!


Heldigvis hadde vi fått tatt plenklippingen og det meste av lukingen før himmelens sluser åpnet seg. Nå gjenstod det å gjøre det hyggelig på låven.

Forrige helg snekret husbonden et lang-bord etter mønster fra Grønn Glede - 2010. Det ble laget av planker vi hadde igjen fra restaureringen. Bordplaten er rester  fra den gamle kledningen.
Langbenkene er gamle bedehusbenker som vi fikk kjøpt på auksjon da et bedehus på Jæren skulle legges ned. Den gang hadde de et 3 meter langt bord med kryssbein som jeg bare trippet etter å legge inn bud på. Husbonden mente derimot at det skulle han lage selv. Bordet gikk for kr 200,-! Og jeg har aldri glemt det. På grunn av at vi har hatt nok av andre ting å henge fingrene i, har det gått 10 år før et tilsvarende bord stod ferdig!  Så endelig - her blir det innviet.


Jeg har brukt gamle melsekker som løpere. Men jobben med å sprette dem opp, viste seg å være en tidkrevende prosess! Dette skal gå fort, tenkte jeg, idet jeg satte i gang. Men det viste seg at sekkene var sydd sammen i sidene med tette og bittesmå usynlige sting. Godt jeg hadde "forstørrelsesbriller". Den ene halvtimen jeg hadde satt av til dette prosjektet, ble til mange halvtimer - til langt ut i de små timer. 


Noe av det mest dristige kjøp jeg har gjort, var å anskaffe meg denne gamle kjøkkenbenken fra Zanz. For det første hadde jeg bare sett et bilde av den. For det andre måtte jeg finne en som tilfeldigvis skulle fra Lillestrøm til Stavanger og tilbake igjen - og det var jo ikke lett.
Til slutt kom den fram og jeg skal love dere at da akket og sukket husbonden seg nesten fordervet over skaberakket jeg hadde anskaffet oss.
"Ikea selger også kjøkkenbenker - og mye billigere!"


På låven lager den miljø og vi oppbevarer glass og tallerkener, salatskåler og bestikk som vi dekker med her. Helt unnværlig:-)! Og heldigvis er husbonden etter hvert blitt glad i dette skabberakket også!
Melkespannkasting hører med når man har låvefest:-) Her står små miniatyrmelkespann klar til premier for herre- og dameklassen.
Like før gjestenes ankomst, oppdaget jeg Svanhild og Svante i alléen med sine 4 små nøster. Koselig i og for seg, MEN, samtlige legger fra seg sine visittkort - og det er ikke noen uskyldige små kort!! Hundeskitt
er bare forbokstaven. Det er helt imponerende greier. I tillegg hadde de sørget for å gjøre fra seg midt i gangfeltet. Nei, her kunne de ikke være når gjestene kom. Svante er skikkelig mannevond. Jeg måtte gå med et langt kosteskaft over hodet for å virke tilstrekkelig fryktinngytende, mens hjertet hamret vilt av redsel for at han ville angripe meg. Jeg glemmer aldri, da jeg som liten, ble bitt i rompen av en illsint svane. Fresende og motvillig stabbet de nedover mot sjøen. Jeg holdt på å mistet motet, da jeg i regnværet, måtte fjerne de mangfoldige,  enorme lortene før gjestene kom. Ikke kjekt å verken tråkke på dem eller å dra det med inn!!
I samme øyeblikk som båten med både husbond og gjester ankom, sluttet det å regne!! Etter et helt døgn med konstant øs-pøs!! Snakke meg om! 
Men den gode sommervarmen kom ikke før på lørdag.
For å få et mer sommerlig preg, hang jeg opp en vimpelrekke. Jeg hadde ikke innviet husbonden i denne planen. "Neimen se!", utbrøt han, da han entret låven sammen med alle gjestene; "konå mi har hengt opp adle bikinioverdelene sine!"


Med så mange kjekke og muntre gjester fikk vi nok en minnerik og stemningsfull kveld! Tusen takk for en kjempefest!!


Jeg må få ønske nye følgere et stort velkommen! Ikke minst - tusen takk for alle de fine ordene dere legger igjen hos meg:-)!


Ha en fin juni-uke! Misunner dere der oppe i nord:-)


Klem fra Hjørdis


17 kommentarer:

 1. hei.
  åå for en hyggelig låvefest, ja kan forestille meg arbeidet med å ta melsekkene fra hverandre, men å nydelig det ble med dem som duk,
  skjønne bilder, å kjøkkenbenken var jo så fin,
  flott med svanebesøk på plenen da, ja vi vet hva de legger fra seg, ser det i vannet her hos oss,
  hehehehe...må le av bikini overdelene...ikke dum den da,
  ønsker deg en fin dag og sommer dager,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Så flott på låven deres! Likte bordet kjempegodt! Flott duk av melsekker også. Virkelig stilig satt sammen. For ikke å snakke om den gamle skjenken/benken du har der. Herlig!!

  SvarSlett
 3. Hei.
  Så koselig og romantisk med låvefest. Kjempefint pyntet.
  Kan tenke meg at det var mye arbeid å sprette opp de små
  sømmene ja,men det ble ihvert-
  fall nydelig til duk på det
  flotte bordet som din mann
  laget,supert. Smart å henge
  opp gamle "bikinier" hehehe.
  God ny uke til deg.
  Klem Mette

  SvarSlett
 4. Hei :)
  Så flott det var på låven. :)
  Kan tenke meg dere har det gøy her ;)
  Lekkert med melsekker som duk,
  verdt strevet. :)
  Ønsker deg en flott uke. :)
  Klem

  SvarSlett
 5. Så fint det var :-)
  og så koselig med låvefest :-)

  SvarSlett
 6. Hei igjen :-)
  Bare ett lite tips :

  Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
  Ny sjangse - Hver måned
  ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
  Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
  eller på Facebook

  Vil du være med ?
  de har litt klær til dame også :-)

  SvarSlett
 7. Nydelig pynting, saker og ting!!! Fantastisk atmosfære, for man si!!! For sånt no`ha`kke vi i by`n:DDDD Klemz grethe

  SvarSlett
 8. Oi, kor trivelig dette var!! Må være herlig å ha et slikt festlokale.
  Synes jeg ser gemalen når kjøkkenbenk og vimpelrekke beskues:O)))..men begge deler var råtøft!!
  Nyt dagen videre, vi har sol I trheim idag, herlig;)
  Klemfra meg;)

  SvarSlett
 9. Vilket kalas, så jättemysigt och ha en loge där du kan duka upp långbord. Kjöksbänken är jättefin, vilken underbar möbel. Och så söta små mjölkkannor du hade som pris. Så roligt och vara gäst hos dig.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 10. For en flott låve dere har! Også så fint pyntet! Veldig fint bord og kjøkkenbenk! Likte hele innlegget i grunn :) Mange fine bilder og morsom tekst!
  Tusen takk for svar på fasade innlegget mitt! Det blir nok til at vi skifter ut vinduene, så vi får like vinduer som det var da huset ble bygget :)
  Klem Sara

  SvarSlett
 11. Du kan få sagt det du Hjørdis:)Tårene trillar her...bikinioverdelar:)))Det var no også ein måte å seie det på;) Trur han er veldig morosam han mannen din!!!Herleg!!!
  Men du,korr kjekt da med låvefest:) Og so fint dåkke har gjort det!
  So gjennomført...

  Nei, no må eg tørke tårer her...
  Klem frå Mette.

  SvarSlett
 12. Det så skikkelig koselig ut, det må jo være en drømm og ha et slikt sted.
  Et veldig vakkert bord du har dekket, ikke rart dere har kost dere.
  Ønsker deg en fantastisk tirsdag

  klemmer

  SvarSlett
 13. Så herlig dere har det med en så flott låve, svaner i hagen og sjøen så nært :) Det så veldig koselig ut i låven. Tenker gjestene koste seg :)
  Ha en fin dag
  Trude :)

  SvarSlett
 14. Super låve dere har! Kjempe stilig dekorert!! :)

  Ta en titt inn på bloggen min;
  der ligger det en overraskelse til deg!! :)
  -Mari

  SvarSlett
 15. Så fint du hadde gjort det!! Likte den gamle kjøkkenbenken kjempegodt, jeg da!! Den var superfin!:)

  Ønsker deg en strålende uke!

  Klem Nina

  SvarSlett
 16. Så utrolig koselig dere har det! Kjekt å se at andre bruker låven til fornuftige ting. Jeg drømmer om å en gang ha bryllupet mitt på låven vår, og nå vet jeg hva jeg skal gjøre med den gamle kjerra og alt som bare står og støver ned. Takk for tipset! Kos dere og god helg!

  SvarSlett
 17. Så flott!! Kan jeg spørre deg om hvor du har kjøpt de gamle melsekkene?
  Nydelig blogg!! : )
  Mvh Vera Eriksrød

  SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)