Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
mandag 8. juni 2015

Låvefest og "ny" flaggstang

Noen prosjekter forblir prosjekt  i lang tid før det blir fullført. Da vi overtok plassen her, fant vi en gammel mast på låven. Den bestemte vi oss for å bruke som flaggstang ved sjøen.  Men så gikk årene. Masten ble liggende. Vimpel hadde jeg fått laget til husbondens fødselsdag for flere år tilbake. Den lå også på vent.


Årets første låvefest ble avholdt i helgen. Det er ofte slik at man får gjort ting forut for en bestemt anledning. Så her ble det plutselig om å gjøre å få gravt, støpt,  for så å plante    flaggstangen/masten.  Når gjestene ankom, var både flaggstang og vimpel endelig på plass. Kulen på toppen er forresten en rest fra vår tidligere vannseng i furu J
Med nyslått gress og lykter på plass i trærne er det klart for å ta i mot gjestene :-)


 Duket for låvefest. Pledd i en gammel kasse, står klare til å varme de forfrosne gjester, dersom det skulle være nødvendig. 


Disse herlige vannbeholderne fant jeg på Clas Ohlson  De ble fylt med isbiter og sitronskiver og rommer hver 3,5 l vann. 


Masse isbiter i sinkkar for å holde drikken kjølig.
(Vi har isbitmaskin) Buketter ble laget av blomster fra hagen og satt i små Norges-glass. 
Hvert år har vi melkespannkonkurranse. Det hører jo med på en ekte låvefest :-) Premien er små mini melkespann. Akeleier i gamle melkeflasker. Det pyntes i hver en krok :-)


Den gamle sleden er skrubbet  og klargjort til å "huse" rekene som skal serveres. Isoporkassene passer akkurat oppi. 


Når man inviterer til låvefest flere måneder i forveien, kan man ikke ta for gitt at værgudene er på vår side. Med det elendige været som har vært, var det bare helt utrolig at vi skulle få en slik fin og varm sommerdag. Dagen etter var det nemlig slutt på godværet. 

Med nærmere 50 muntre gjester, ble det en minnerik fest.

Ha en riktig fin ukestart alle dere som tok turen innom.
Takk for gode ord som blir lagt igjen her hos meg.

Smil fra Hjørdis
11 kommentarer:

 1. Herlighet så koselig det hørtes ut med låvefest - og sååå utrolig koselig dere hadde pyntet :-)
  Virkelig en flott ramme og morsomt med melkespann - kasting...så gøy !!!!
  Jeg kjenner meg så godt igjen i prosjekter som man har tenkt på lenge og plutselig så venter msn gjester og da er det utrolig hvor mange prosjekter man får på plass i løpet av kort tid :-)
  Her på gården har vi aldri hatt låvefest , men hver sommer inviterer vi hyttenaboene på seterfest :-) og hvert år stiller værgudene opp med sol fra skyfri himmel :-)
  Så da var det nok meningen at det skulle bli en perfekt ramme rundt låvefesten :-)

  Tusen takk for inspirasjonen :-)
  Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 2. Takk for inspirasjon. Vi skal ha utpå sommeren. Seterfest:-)

  SvarSlett
 3. Takk for inspirasjon. Vi skal ha utpå sommeren. Seterfest:-)

  SvarSlett
 4. Så nydelig, Hjørdis! Heldige de som får være gjester hos deg! Heldigvis sol idag, hadde det ikke vært for den kalde vinden…. jeg må ut å skru sammen nye hagemøbler, alt kommer flatpakket så det blir nok jobb resten av uka, må bare kle meg godt! Ha en fin uke hos deg, klem fra meg

  SvarSlett
 5. Det så helt utrolig koselig ut.
  Hadde 30årsfeiringen til gubben i låven/garasjen der jeg leide. Selvfølgelig ikke noe så forseggjort som dette. Men så virkelig potensialet bare når vi fikk på lys i taket ( gammel gård fra 1700tallet så nyedelige trebjelker i taket). Håper å få til noe så flott når det blir hagestue en gang i fremtiden
  Visste ikke at clas ohlson også hadde slike. HAr sjekket på nille, men de var visst utsolgte. Vet både kitchn og kremmerhuset også har, men hadde tenkt et rimeligere alternativ da jeg er litt skeptisk til hvor ofte vi får brukt de i år ;)

  SvarSlett
 6. Så flott du hadde gjort istand til låvefesten, kjempekoselig! Takk for tipset om drikkebeholderen fra Claes Ohlson, jeg måtte ha en slik jeg også...den var nesten lik som din.

  Ha en fin onsdag!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 7. Hei på deg Hjørdis! Så morsomt å lese om låvefesten din! heldig er den som er gjest hos deg! Så nydelig du hadde pyntet overalt, blir så imponert over hva du får til! Vimpelen var jo bare sååå fin! Sommeren er kommet til Halden og jeg skal bare kose meg i solskinnet! Hilsen fra Lene

  SvarSlett
 8. Hei på deg!!!! ÅÅÅÅÅ for noen nydelige bilder fra en fantastisk flott plass!!!!
  Her er jeg helt sikker på at alle storkosa seg!!!!
  Så heldige dere var med været!!!!
  Vi er heldige her hos oss nå. Vi har sol og sommervær!!!
  Helt herlig!!!!

  Klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
 9. Nå vil jeg bare til Valdres og rydde i låven.....
  - og til Clas Olson å kjøpe vannbeholdere - og.....
  Du har det så fiiiiiiint!

  SvarSlett
 10. For et herlig sted å holde fest! Tipper gjestene koste seg :)
  Her har vi også erfaring med at ting ikke blir gjort før de må. "Vi skulle hatt gjester oftere!", sier mannen min, for da får jeg gjort både det ene og det andre som har stått på listen lenge :)

  SvarSlett
 11. Hei på deg, Hjørdis!
  Hyggelig å ha tid til å komme på besøk hos deg. Det har blitt en stund mellom hver gang, dagene bare raser av gårde. Nå har jeg fått ferie og ute regner det i stri strømmer, så da tenkte jeg det var en fin anledning til å besøke kjente og kjære bloggere.
  Først fikk jeg utrolig lyst til å dra på låvefest! Wow, som dere har lagt til rette for en vellykket fest! En fantastisk ramme rundt festen, og med strålende vær i tillegg så kan jeg bare tenke meg at dette må ha vært spuperbra! Flottere festlokale skal en vel lete lenge etter (og vertskap også, slik jeg kjenner deg gjennom bloggen/instagram)! Så kult med egen Hidlesundet-vimpel også! Skikkelig stilig! Kjenner godt igjen at ting blir bare liggende i flere år, og at man må nesten ha en spesiell anledning for å få enkelte ting gjort.. Slik er det her i gården også.

  Den neste lysten jeg fikk var å bli naboene deres! ÅÅÅÅÅ, den som bodde litt nærmere og som kunne kjøpe småbruket i Ryfylke som du viser! Det hadde vært utrolig herlig, og det blir spennende hvem som stikker av som seiersherrer av den praktfulle eiendommen. Spente naboer også, tenker jeg!

  Ønsker deg fine dager videre, Hjørdis!
  "Snakkes"!

  God klem Trine

  SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)