Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
lørdag 12. april 2014

Drømmesofaen

Er det ikke rart hvor plutselig og uventet man kan finne akkurat det man har jaktet på i mange år. Plutselig så står det der – like foran oss.

Det hendte meg her en dag. For å være helt nøyaktig -  1. april.  

Jeg måtte et ærend  til malerbutikken i Stavanger sentrum. Og der midt blant malerspann, koster og tapetruller stod 

drømmesofaen

Ved første øyekast, visste jeg at dette er min! Forstå det den som kan J Den skal jeg ha! J  

For sikkerhets skyld og kanskje også for få en bekreftelse, sendte jeg en sms til husbonden at jeg var i ferd med å kjøpe meg en antikk sofa i malerbutikken.  Som kjent er han ikke den som står først i køen og er heftig begeistret for mine funn. Jeg fikk straks en sms tilbake hvorpå det stod  ”Haha – du lurer ikke meg” J Etter en stund kom det en ny sms hvor det stod  ” lov meg at dette er en aprilspøk”. Men da var sofaen allerede godt plassert inne i bilen. 

Malerbutikkens innehaver hadde dagen før tatt i mot en hel møbelgruppe for å selge den for en kunde. Bare timer etterpå var møbelgruppen på vei til Sverige.  De nye eierne hadde riktig nok strevt med å få plass til sofaen også, må vite. Så beleilig for meg.For jeg har alltid drømt om en liten bidermeiersofa. Denne er nok en kombinasjon biedermeier og litt rokokko.

Akk o ve! ;   jeg har skaffet meg et stort restaureringsprosjekt. Sofaen er egentlig kjempefin, men...

Og før du eventuelt kommer med innsigelser om at jeg absolutt må beholde den som den er, må jeg bare få skyte inn at fruen i sundet allerede er godt i gang med å fjerne trekket. Etterpå skal jeg male den! Stoff og maling er anskaffet og jeg ser for meg hvor fint den skal gli inn i interiøret.Så den blå og hvit-stripete sofaen er båret ut og denne har overtatt plassen. Den er mye nettere og faktisk veldig god å sitte i.  Det beste av alt – husbonden liker den! For å sitere ham; "Endelig en sofa som man sitter godt i". J

Du for en jobb jeg har hatt med å fjerne stoffet. Jeg er enda ikke ferdig. Tusenvis av stifter er fjernet med et altfor dårlig verktøy. Aner ikke hvor mange sår jeg har på hender og fingrer etter det tynne, flate skrujernet som hele tiden glapp og traff meg i stedet. Jeg er ikke den som lider i stillhet. Etter en del høylytte au-ing etterfulgt av diverse uttykk som ikke egner seg her, mente den tålmodige husbonden at det er nok best å ta den med til en møbeltapeserer.  Sta som jeg er - jeg har bestemt meg – dette skal jeg få til!!  


Påsken kommer til å nyttes godt til sofa-prosjekt og andre prosjekt. Her skjer det stadig noe nytt for tiden.


Da gjenstår det bare å ønske alle som tok turen innom her 

en riktig god påske!!

Takk for besøket og velkommen igjen.

Smil fra Hjørdis


18 kommentarer:

 1. Så fiiin, der fant du en skatt ja, blir spennende å se hvordan den blir når du er ferdig med den! Du er nå tøff som bare hiver deg utpå og vil "klare selv", flink er du! Riktig god helg til deg Hjørdis! :)

  SvarSlett
 2. Akkurat slike øyeblikk,de er fantastiske!Det er da man vet med seg selv at man har gjort det rette,når man har visst med seg selv at faktisk en vakker dag så SKAL man ha akkurat det man drømmer om!
  SÅ gøy for deg,og for noen tilfeldigheter som sikkert ikke var tilfeldigheter likevel….for den passer jo helt perfekt hos deg :))
  O lykke…og til og med den bedre halvdelen godkjenner den da kan det vel ikke bli bedre!!!!
  Jeg har selv en slik sofa "på vent" - var i kontakt med henne i fjor og jeg håper hun ikke har solgt den,for jeg har planer om å ha den når vinterhagen er ferdig!!! Elsker slike sofaer og kunne egentlig hatt mange flere om det var opp til meg,men jeg får vel konsentrere meg om å skaffe meg den jeg har "bestilt" ;)
  Gleder meg på dine vegne,dette var gly!Ikke ødelegg fingrene dine nå da i påsken….gleder meg til å se ferdig resultat!!
  Kos deg,med dette prosjektet og andre ting du måtte finne på!
  Toveklem:)

  SvarSlett
 3. så flott! Gleder meg til innlegget om den ferdige sofaen.. Jeg har nemlig kjøpt TO rokokkosofaer jeg har planer om å trekke om.. :P

  SvarSlett
 4. wow så heldig
  ønsker meg så innderlig en jeg også
  glede meg til å se ferdig resturert
  kos dere
  klem eli:)

  SvarSlett
 5. Dette blir nok fint! jeg kjenner meg veldig igjen, jeg vet hvor mange sår man får på fingrene, og alt om bruk av ordforråd!
  Men ekstra gøy når en kommer i mål!
  Gleder meg til å se, lykke til.
  riktig god påske!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 6. Å, så heldig! Den var superfin! :) Jeg har også lenge ønsket meg en slik - og jeg er fortsatt på leit.. Men, en dag!

  God påske!

  SvarSlett
 7. Oh den var fin! Härlig modell...
  Önskar dig en riktigt härlig lördag nu!
  Varm kram,
  Titti

  SvarSlett
 8. Spennende, spennende å se hvordan sotaen blir. Har fjernet stoff på gamle møbler sjøl og det er tusenvis av stifter og nellikspiker tett i tett.
  Så jeg skjønner godt hvordan hendene dine ser ut nå!!! Gir deg min medfølelse. Men så gøy det er med sånne prosjekter.
  Som du skrev i kommentaren til meg er det veldig fort gjort å gå bananas på loppemarked og det var vel det jeg gjorde sist uke.
  Trenger ikke noe av det jeg kjøpte, men du for en morsom hobby!!! Så her i blogglandia er det godt å være, for her treffer man likesinnede som
  forstår hvordan det er. Hi hi. Lykke til med sofaprosjektet. Gleder meg til å se resultatet.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 9. Måtte le litt for meg selv da jeg leste at mannen din trodde det var en aprilspøk. Hehe.. det kunne mannen min også ha sagt. ;) Hadde også kommet til å pusse den opp, den ble liksom for mørk til alt det andre du har. Hvilke farger velger du på maling og trekk? Eller kanskje det skal være en hemmelighet til den er ferdig. Tipper det er masse arbeid med den.. Lykke til, ser jo at du er godt i gang. :) Blir artig å se den ferdig. Utrolig kjekt er det jo når man finner noe man virkelig har hatt lyst på lenge!

  SvarSlett
 10. Du av meg så nydelig en sofa :) Så der var den bare sånn helt plutselig- og i en malebutikk, var nok ment for deg den ! Syntes den er nydelig som den er men som meg så er du jo glad i malerkosten- blir helt sikkert vakker når du har gjort det du har planer om med den.

  Hi hi- nei vi malte ikke i skumring :)

  Ønsker deg en riktig God Påske

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 11. Holdt på å si at den var fin som den var jeg :-) Du vet nok hva du gjør så jeg stoler på at den blir fin! Gleder meg til å se den ferdig! Blir du ferdig i løpet av påsken tro? Det er masse arbeide!

  SvarSlett
 12. For en fantastisk "aprilspøk"! Jeg forstår godt at du falt for denne ! Gleder meg til å se forvandlingen :-)

  SvarSlett
 13. Å din skjønne luring!
  SÅ fin sofa og jeg VET du kommer til å lage den enda vakrere;)
  Du er så flink Hjørdis !
  Så gøy når ting plutselig kommer din vei.....var nok meningen!
  Gledelig påske kjære venn.


  Klem på klem;)

  SvarSlett
 14. Å herlige Hjørdis....
  Du er så levende og skjønn og beskriver situasjoner så jeg føler nesten jeg er der og ser deg!
  Selfølgelig måtte den sofaen til Hidlesundet! Den passet jo alldeles perfekt!
  Gleder meg til å se den når den blir ferdig resturert.

  Ønsker deg en fiiiin påske og klem fra meg!

  SvarSlett
 15. Hello Hjordis, it looks so cozy I like your style. Have a nice sunday, best regards
  Tina

  SvarSlett
 16. Tur att det inte var ett aprilskämt, och tur att
  soffan fanns kvar. Det är en jättefin modell,
  passar bra till din matgrupp. Den ser skön ut
  och sitta i med sin höga rygg. Bra köp!
  Kramar/AM

  SvarSlett
 17. For en fantastisk sofa! Gratulerer! :)
  Det er så gøy når man finner noe man vet man bare MÅ ha med en gang man ser det :) Det skjer ikke så ofte.
  Jeg har også en gammel sofa jeg har det samme forholdet til. Fant den for mange år siden. Den er helt nedslitt, men i morgen kommer møbeltapetserere og henter den for å gi den et nytt liv! Gleder meg til å vise den på bloggen når den er ferdig :)
  Ønsker deg en god påske!

  SvarSlett
 18. Vi ler godt av dere her hjemme :) Mannen min føler veldig med husbonden din, når det kommer til de rare påfunnene mine ;)
  Sofaen du kjøpte var du heldig med må jeg si, gleder meg til å se den ferdig. Lykke til med arbeidet. Ønsker deg en herlig mandag :)

  SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)