Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
mandag 10. mars 2014

Antikt krydderskapVi har fått nytt skap på kjøkken.  Et koselig antikt krydderskap. En nydelig grønn farge. Jeg tenker det skal beholde sin originale farge.

Jeg syntes at skapet som vi hadde fra før (se HER) var litt for stort og dominerende på denne veggen.  I lang tid har jeg derfor jaktet på et smalere skap eller hylle med skuffer til å erstatte skapet. Helst skulle det hatt små knagger mellom hyllene.


I Langgaten på Sandnes ligger en veldig kjekk butikk som jeg besøker ofte, nemlig Toves antikk og brukt. Trykk på linken Tove, som er brukthandler og innehaver av butikken, ble gjort kjent med mitt ønske og skulle ha det i tankene dersom det dukket opp noe som samsvarte med "bildet" jeg hadde laget meg.Tove kjenner også til min kjærlighet for møbler med små skuffer,  så en dag i november viste hun meg et bilde av dette skapet. Det ble ventet inn til våren.  At jeg ble fortapt trenger vel ikke nevnes. Glemt var åpne, hvite hyller med knagger og skuffer.  Dette skapet finnes det ikke to av.


Nå like før helgen ankom det butikken hennes sammen med masse antikke varer fra Ungarn. Det er alltid like spennende å ta turen ut til henne, spesielt når hun venter inn varer fra Ungarn.


Kan tro jeg var spent på urverket J Mon det ville virke? Jeg hadde på forhånd gjort meg noen tanker om at jeg kanskje burde ta hele skapet med til urmakeren.


Da jeg skulle hente det fikk jeg meg en god latter. Det viste seg at urverket var et gammelt vekkerur som var plassert inni det bittelille skapet og passet akkurat til skapets vinduJ 

Skulle jeg bli lei av klokken kan jeg alltid sette noe annet inn der  i stedet.Det er så mye snakk om fransk landstil og franske antikke møbler og gjenstander. De vakreste ting trenger nødvendigvis ikke komme fra Frankrike.  Jeg har inntrykk av at bare man benevner en gjenstand med  fransk antikk så høres det så mye flottere ut. Tove kjøper inn utrolig mye fint fra Ungarn.  Man kunne sikkert sagt at de kom fra Frankrike, for ingen ville merket forskjell.  Dersom du har beundret de fine gjenstandene som er avbildet i interiørbladet Jeanne d`Arc Living, vil du garantert finne tilsvarende skatter hos Tove. 

(Dere skulle sett de flotte skapene, vitrineskapene, slagbenkene, sinkbadekarene, skodder, melsekkene, nydelige Madonnafigurer, siffonflasker, sink, emalje, etc. etc.)


Har hun ikke det du ønsker så kan du være sikker på at hun kan skaffe noe lignende til neste gang varene ankommer. Tove er alltid like hjelpsom og serviceinnstilt. Her blir du alltid tatt godt i mot med et stort smil. Legg turen innom butikken hennes dersom du er i Stavanger/Sandnes-området. Dersom du lurer på noe, send henne en SMS, men aller helst ta turen til  butikken. Du vil garantert bli overrasket over hvor mye fint hun har. Du vil heller ikke bli skremt av prisene.

Tusen takk for alle de gode ord dere har lagt igjen hos meg.
Jeg var uten internettforbindelse i helgen. Feil igjen hos leverandøren.

Ha en god uke!

Klem fra Hjørdis

19 kommentarer:

 1. For et flott skap, og nydelig farge! Det høres ut som hun har mye fint i den butikken ja!!! Her har vi endelig fått se sola, fantastisk herlig!
  Ha en fin mandagskveld!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med nytt skap! Det var spesielt, og så fin farge på det. Artig med den klokka, ikke rart du trodde det var et urverk der, og ikke en vekkerklokke. :)

  SvarSlett
 3. Dette var et virkelig flott skap, og så spesielt !! Har ikke sett maken nei...
  og så morsomt som det var med klokken der da...hihi..
  Fin reklame for Tove, og så velfortjent :)
  Er min yndlingsbutikk !!
  Ha en fin ny uke Hjørdis
  Klem klem

  SvarSlett
 4. I love so much this cupboard, so charming and so nice shade! So much beauty in this blog!
  Olympia

  SvarSlett
 5. Ja, der har jeg vært flere ganger, skal en tur innom på onsdag tenker jeg….. ha en fin uke du også og takk for titten!

  SvarSlett
 6. Fy søren det skapet var fint. Skjønner godt at du falt for det.
  Det må være gøy å ha en sånn favorittbutikk hvor man finner ting man liker.
  Tenker forventningene er høye når man går inn der. Fargen var jo så herlig også
  på det lille skapet. Den lille klokken var jo også genial. Fint og kunne bytte den ut
  hvis man blir lei. Gøy med sånne flotte kupp.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 7. What a fabulous old spice cupboard in a lovely shade of green! The alarm clock cubby on top adds to its charm and your linens and dishes inside do too!

  SvarSlett
 8. ÅÅÅÅ så nydelig et skap!! Og så utrolig fint det var med det lille skapet på toppen. Du har helt tydelig øye for det som skaper helhet i interiøret i huset ditt. Nå tar jeg kvelden, men jeg tror at tanken på at jeg skulle hatt en slik fin butikk i nærheten kommer til å hjemsøke meg! Ønsker deg en fin dag i morgen :-)

  SvarSlett
 9. Med glede jeg så hele bloggen. Jeg ser det igjen og igjen og holde ham tilbake, alt ser vakkert og er innredet med god smak og en hjemmekoselig atmosfære naturlig - jeg hjertelig hilse

  SvarSlett
 10. For et nydelig skap. Jeg måtte også dra på silebåndet da jeg s bildet av klokka, trodde ut fra de første bildene at den faktisk var innebygd. Men herlig idê.

  SvarSlett
 11. ÅÅÅÅ, Hjørdis, for et nydelig skap du har fått tak i! Elsker fargen på det! Morsomt med den vekkerklokken inni der! :) Den butikken til ho Tove skulle jeg gjerne ha tatt i øyensyn, synd det er så langt unna! For en skatt du viser frem! :)

  SvarSlett
 12. Det skapet er helt skjønt- og moro med klokka inne i skapet :) det var da kreativt.
  Fransk høres kanskje mye finere ut enn Ungarsk- for meg spiller det ingen rolle hvor det kommer fra, men moro å vite historien rundt gjenstandene.

  Jo, dessverre så kommer dent skatollet mitt til å bli hvitt. Furu passer ikke inn hos meg. Slagbenken er "heldigvis" allerede hvit- den får bare et nytt frisk lag med hvitfarge. Verdien forringes sikkert- men det får bare være. Har alltid ønskes meg en slik en i hvit :) og følger hjertet mitt. Vi har en brun kommode i huset som ikke er malt- det ble helt feil, så den fikk bli slik den er.

  Tenk nå er det vår og vakker tid vi går i møte med nå :)

  Ønsker deg fine og glade dager

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 13. Du store min for et flott gammelt skap! Virkelig litt av et funn du har gjort her:-) Veldig gøy med klokken øverst. Likte også godt zink-skuffene du viste til slutt.

  SvarSlett
 14. Hei Hjørdis, nydelig skap fra Tove, heldige deg. Må visst ta meg en tur ut en dag, lenge siden nå. Stilig med klokken, tenker du lo godt når du åpnet døren. Fin uke til deg, snart helg, juhu. Klem fra Mona.

  SvarSlett
 15. Helt fantastisk fint skap du har kjøpt. Den grønnfargen hadde passet helt perfekt inn hos meg og jeg ble derfor litt misunnelig ;) Ha ha :D
  Måtte også smile litt av urverket. De var oppfinnsomme med tanke på smarte løsninger før i tiden. Er jo egentlig helt unødvendig å måtte ødelegge/åpne hele skapet selv om klokken stopper ;) Uansett, gratulerer med nytt skap. Dette var et kupp i mine øyne!!!!

  Mvh
  Cecilie

  SvarSlett
 16. For et skap og så utrolig morsomt med vekker uret der,hihi
  Du er flink og har en god smak,bra skapet havnet hos deg ♥

  God klem Bente

  SvarSlett
 17. Så flott skap. Hadde ikke jeg vært aldeles så langt unna så skulle jeg gjerne tatt en tur innom den butikken ;)
  Ønsker deg en fin uke :)
  Takk for svar på spørsmålet forresten:)

  SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)