Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
torsdag 27. oktober 2011

Mer kvalm for Halvor Bakke

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for å vareta gamle møbler og bruksgjenstander.  Det ligger nok i genene, tror jeg. For min morfar, som kunne vært 116 år!, var likedan. 


Shabby Chic-stilen er trukket fram til fordel for vårt bruk -og kastsamfunn. Men nå, bare ordet blir nevnt, har jeg inntrykk av at det er som å banne i kirken.  Så det er altså galt at jeg velger å ta vare på møblene mine, trekke om, gjenskape, male eller fjerne maling, alt etter mote og lyst, istedet for å kaste og kjøpe nytt?  Etter at jeg har holdt på med dette i mange år, får jeg vite at det har et navn; Shabby Chic. 


Halvor Bakke har uttalt i både God Morgen Norge/TV2 og diverse medier hvor kvalm han er av Shabby Chic. At jeg velger å ta vare på gamle glansbilder fra oldemors tid, gamle blonder som oldemor har laget, håndbroderte mamelukker og nattkjoler, får Halvor Bakke bli så mye kvalm han bare vil av.  Hva med miljøgevinsten hr. Bakke?  Fra jeg var ung og nygift har jeg hatt stor glede av å pynte hjemmet med gamle gjenstander som har stor affeksjonsverdi for meg. (jeg var nygift for et par tiår siden!!) 


Her er et av de mange ting som jeg synes det er viktig å ta vare på. 
Da låven skulle få nye vinduer, tok jeg vare på de gamle. Et er blitt beiset og fått speil i rutene. Et annet har fått være slik det var og  tatt inn i stuen og dekorert med andre gamle, kjære ting. I låveveggen fant vi en gammel rutebok for ferjene fra 1938. Jeg kunne ikke finne på å kaste den, selv om den er så sprø at det nesten ikke går ann å bla i den!
Jeg har tatt vare på gamle nøkler. Da jeg gravte i jorden, fant jeg et lite jernskilt med bokstaver, som andre kanskje hadde kastet? Det har nok ingen verdi.
De gamle kortene er adressert min mormor. Brillene er også noe jeg har fått med hjemmefra. Lykten er av nyere dato.
Det gamle sausenebbet kommer fra husbondens familie. Det samme gjør sandkakeformene.


Jeg synes vinduet lager ramme for et koselig stilleben. Senere en gang kan det være at jeg bytter ut småtingene med de gamle blondene og glansbildene som jeg har liggende. Bare følg med, Halvor Bakke:) Jeg kommer såmen ikke til å kvitte meg mine gamle skatter for å skifte stil!!


Ha en riktig god torsdag:)


21 kommentarer:

 1. Såååå enig med deg :) Elsker den hvite, gjerne slite stilen shabby eller ikke ;)
  Godt vi tør å gjennomføre det vi liker ellers hadde det vært fryktelig kjedelig i blogglandia ;)
  Klem Tove

  SvarSlett
 2. Hurra!!
  Komisk nok tror jeg det eneste HB ville reagere på her er den lille lykten...ser ikke noe annet noen kan ha "hovet inn penger på" her;)...som understreker min teori om at han ikke vet hva "shabby chic" betyr:)

  Blåste meg opp selv på bloggen her forleden...kjenner jeg begynner å bli lei hele tematikken, men han er bare så lett å la seg provosere av!!

  JEG synes du har laget et nydelig stillben Hjørdis,

  største torsdagsklemmen!

  SvarSlett
 3. Kjempefint det vinduet ditt. Jeg har aldri egentlig tenkt på hva det jeg liker heter, av stil osv. Man tar jo i bruk det man faller for, uansett hva det måtte være, syns nå jeg. :)

  SvarSlett
 4. Enig med Hanne ovenfor her....
  Om alle damer i Norges land skulle ligge den nostalgiske stilen ville HB være uten arbeid. Dessuten er jeg ikke sikker på om han egentlig er så veldig "handy".
  Nei la oss gi blaffen i disse surmagede kommentarene fra den siden, er det ikke viktigst at vi trives med det vi gjør da....

  Hilsen fra det blå huset.

  SvarSlett
 5. Enig med deg , det er helt utrolig at folk gidder å kritisere.Koser meg med tingene mine og er stadig på steder både i Norge og Sverige og blir helt satt ut av alt folk kaster,Ha en fin dag.

  SvarSlett
 6. Ting med historie og affeksjonsverdi er det viktigste i mitt hus også, og der gir enormt stor glede å ha det fremme! Jeg tror vi skal heve oss over forstår-seg-påere, og tenke at det "går över"! Han fikk i hvert fall nok oppmerksomhet for meningene sine, og sitter kanskje og fryder seg et sted?!

  Jeg elsker den landlige, nostalgiske stilen, og blåser i hva andre mener om det!

  Nydelige det du viser frem her, og historien bak! Ja, tenke om man kastet slike ting, det ville vært TRAGISK!

  Ønsker deg en nydelig dag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 7. Enig med deg, de gamle ting ta taes vare på.
  Fortsett med det.

  God torsdag ønskes, her er regnet kommet tilbake.

  SvarSlett
 8. Så nydelig det var. Elsker det gamle vinduet og de vakre tingene dine :)

  SvarSlett
 9. Jeg er så enig med deg!La oss fortsette å vise fram gamle ting!Hev oss over "Forståsegpåere" som HB:)))

  Bildene du viser her er helt nydelige:)Jeg får masse inspirasjon her inne hos deg!:-)
  Klæm

  SvarSlett
 10. Jeg syns også det er viktig å ta vare på gamle ting som har en historie. Jeg tror nok ikke min stil kan kalles shabby i begrepets rette betydning, men jeg liker å bruke det gamle som har hvert brukt før, framfor å kjøpe dyre designting uten personlighet. Jeg har en spisestue fra 1940 tallet. Den har overlevd mine besteforeldres spisestue fra 1960 årene og mine foreldres fra 1970, 1980 og 90... Ta vare på det du liker. Jeg er helt enig med deg. det er bedre enn bruk og kast mentaliteten som vårt samfunn i mange sammenhenger gjennomsyres av. Hva Halvor Bakke kaller det får heller være revnende likegyldig.

  SvarSlett
 11. enig med deg.
  vakre ting du her viser.
  alle synsinger siste tiden viser bare en ting; smaken er som baken; delt!
  så viktig å ikke hakke på andre, ikke være forståsegpåere.
  jeg også er glad i det gamle, slitte, det med levd liv....
  ha en fin dag.
  klem TOVE

  SvarSlett
 12. God morgen Hjørdis ☺

  Nydeleg stilleben!!!Elsker slike gamle vindu:)Og alle dei skjønne skattane du har tatt vare på og pynta med da♥ Ei fryd for auget...

  Kika på sengegavlen også:)Forstår godt at dåkke er fornøygde med den!!!Soooo fin♥Gløymer aldri historia bak;)Hahaha.Må smile når eg tenker på den:)

  Ang. HB og andre som måtte kome med kritikk om "shabby chicen",må eg berre le litt av...for meg resulterer det berre i at eg brenn enda meir for å ta vare på denne stilen!!!!

  Ønsker deg ein strålande dag ☺
  Klem frå Mette.

  SvarSlett
 13. Hurra for deg, la HB smake litt på kvalmen sin!

  Liker også veldig godt at man tar vare på saker og møbler som er fra familie og finner i hus eller gård man overtar. Om ikke noen tar vare på alt dette forsvinner jo utrolig mye historie!

  Ønsker deg en strålende uke og vis gjerne MYE mer i denne sjangeren :-)

  Klem Tone

  SvarSlett
 14. Hei igjen:)
  Må berre tilføye nokre ord som eg set veldig høgt:

  *IF PEOPLE ARE TRYING
  TO BRING YOU DOWN
  IT ONLY MEANS THAT
  YOU ARE ABOVE THEM*

  Klem♥

  SvarSlett
 15. Hei! Enig med deg. Desuten så må man vel få lov til å velge stil selv, utan at noen skal ha så mye å si om det. Ikke hør på de!!! Vi kan gjøre som vi vil:O) Ha en fin torsdag, klem

  SvarSlett
 16. La Halvor være Halvor,han er jo litt spesiell. Hadde vært kjedelig om alle hadde hans stil i hjemmet sitt. Likte veldig godt diktet til Mette (fjellromantikk) det sier mye. Kjempefint hjemme hos deg Hjørdis,herlige bilder i dag også. :)))
  Klem Mette.

  SvarSlett
 17. Hei! Hvem bryr seg om en kvalm hr. Bakke!?:)
  Jeg har elsket og tatt vare på gamle ting, møbler, klær og snurrepipperier så lenge jeg kan huske.
  Hvordan vi styler det, farger det, bruker det, og viser det fram, varierer gjennom årene og får dermed ulike navn.
  Men det er vi som skaper hjem med sjel og det er vi som tar vare på den nære kulturhistorien! Og det skal vi være stolte av! Så det, så!

  SvarSlett
 18. Veldig bra skrevet!
  Jeg syns det er kjempedumt at noen går ut og sier slike ting i media, man kan holde seg for god for det!

  Alle må få ha sin egen stil, og det er fint det finnes moter og trender, også på interiørsiden, deilig med litt nye impulser innimellom... men man går da ikke ut og sier man blir KVALM av en stil for det!!
  Dette syns jeg han har tapt veldig på, godeste HB.

  Fortsett med den fine stilen din du, den er koselig og med masse sjarme og gode minner ♥

  Klem Line

  SvarSlett
 19. Hvor er det bare fint og nostalgisk...

  Elsker også det slidte look på gamle møbler og vinduer, er igang med at samle gamle vinduer ind til et væksthus i vores have.

  Ha´en dejlig dag.

  Knus Susi

  SvarSlett
 20. Jeg synes stilen din er flott. Romantisk, nostalgisk, landlig og ærlig.

  Ordet chabby chic, et ord som stadig blir mer negativt ladet. Kan det være for det blir "overbrukt" i det komersielle markedet?
  Når man møblerer et splitter nytt hus med ferdigproduserte chabby chic møbler, blir resultatet alt annet enn genuint. Gjerne koster det et par tusen for en enkel pinnestol også, med splitter ny avflasset maling. Stolene er til og med avflasset på samme sted..
  Ganske kjedelig spør du meg!

  Vær stolt av stilen din. At Chabby chic ble veldig populært og at dermed mange møbelprodusenter masseproduserer slitne møbler, DET er ikke din feil. God helg. ;)

  SvarSlett
 21. Hei! For ein nydleig blogg du har! Kondolerer! Håper de etterkvart kan huske svigermor for alle gode minner og historier!

  Når det gjelder Halvor Bakke, kan han bare sitte der og late som han vett så mye bedre! Eg syns stilen med samling av gamle ting og minner, uansett om den heiter shabby chic eller ikkje, er knall fin! Og for å sei det sånn, trur eg han har irritert ganske så mange interiørdamer i det langstrakte land!!

  Ha ei god helg!!

  Klem

  SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)