Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.
onsdag 9. januar 2013

Blått og hvitt - det er meg

From withinNorske interiør blogger (Nib) utfordrer bloggerne hver måned om å lage et innlegg med et gitt tema. Denne månedens tema er følgende;
"FROM WITHIN.
Om en deler inn livet i bør og vil, og bevisst manøvrerer etter det, kan en få mange fine oppvåkninger underveis. Hva om jeg ikke må alt jeg trodde jeg måtte? Om vi tar det med oss inn i interiøret, kan det kanskje begynne å bli ordentlig moro? Hva vil du? Hvordan har du det? From within? Vi vil se det upolerte og det polerte, det klassiske og det bohemske. Bare det kommer fra deg."

Jeg var ikke helt sikker på hvordan jeg skulle tolke denne oppgaven. Etterhvert kom jeg frem til at jeg viser frem det som er meg rent interiørmessig. Hva er meg?, spurte jeg noen venner og familiemedlemmer. Hele skaren ga nøyaktig det samme svaret; 

STRÅMØNSTER!!!,  blått og hvitt, gamle broderier, brodering, blonder, stadig på jakt etter antikviteter og stråmønster, borddekking, lys og blomster (helst blå og hvite)

Så derfor kommer en reprise på frokostbordet slik jeg helst dekker det i helgene (i huset i byen). For dette er helt ærlig meg.


Her er det både stråmønster, gamle tekstiler, antikviteter, lys og 
blomster.

Dette serviset har jeg samlet på i mange år. Det kommer fra den danske porselensfabrikken Bing og Grøndahl, som nå er slått sammen med Den Kongelig Danske Porselensfabrikk, og heter Blåmalet.Blå perleblomster plantet i gammel terrin fra PP

Det var denne gamle osteklokken (fra Porsgrunn Porselensfabrikk) som har tilhørt familien i flere generasjoner som er årsaken til at jeg fikk interessen for stråmønsteret. Den manglet fat og gjett hvor mye jeg jaktet etter et som passet. Det føltes som mangfoldige år før jeg fant et som jeg tror må ha tilhørt en tilsvarende osteklokke.


Du som jeg har trålt antikvitetsmesser for å finne en enslig stråmønsterkrukke fra Villeroy og Boch:-) Etter mange års leting fikk jeg endelig fart på samlingen. Hylle med kjøkkenhåndkleskjuler er også noe jeg bare må ha. Pyntehåndkleet  tegnet jeg av etter et gammelt i rødt og hvitt.  
Osteklokken og denne gamle skålen var jeg så heldig å arve. Nå pryder skålen bordet med årets første primula

og duken
den broderte jeg for noen år siden, selvfølgelig i blått og hvitt.

I Danmark kaller de stråmønster for musselmalet. Hva de gjør i Sverige vet jeg ikke.

På Husmannsplassen i Hidlesundet skulle jeg for all del ikke ha kjøkken i blått og hvitt. Det skulle slett ikke være en kopi av huset i byen. Men nå har det sannelig smøget seg inn flere og flere servise-deler i stråmønster der også.  Det kommer fram fra de siste innleggene.  For etter flere funn av skår i stråmønster fra Egersund/Boch nedgravet i jorden, må de tidligere eiere eid et slikt servise. Etter denne observasjonen måtte jeg jo igjen tilføre plassen vår stråmønster:-) På bildet under vises fat og skål fra Egersund Fajansefabrikk. Tekoppen og det lille fatet med klokke er fra Boch, kjøpt hos Frøken Anker. Jeg kan visst ikke leve uten stråmønster. Jeg simpelthen må ha det - vil ha det! Og hvor mange timer av livet jeg har brukt i min søken etter dette serviset (les denne besettelsen), vites ikke. Tror ikke jeg vil vite det heller.
Men trenger jeg det virkelig? Hadde jeg vært like lykkelig det foruten? Tja, si det...

Jeg tror jeg har løst månedens oppgave ganske greit (?)
Dette er meg, 
helt upolert.

Blått og hvitt.

HER kan dere se hvordan andre har det "from within".

Tusen takk, kjære dere som finner veien inn til meg, og en ekstra takk  til dere som legger igjen så fine ord!! Velkommen også til nye følgere!

Klem fra Hjørdis22 kommentarer:

 1. Skjønner veldig godt din elsk ovenfor dette serviset! Det er bare nydelig og passer året rundt!:) Har selv begynnt å samle, og gleden var stoor når mine første deler fra frøken anker kom:)
  Ønsker deg lykke til med bidraget, det var nydelig!:)

  Klem Marit

  SvarSlett
 2. Så koselige bilder. Blått er flott;-))

  SvarSlett
 3. Nydelege bilde av fint servise og alt det andre du har.
  Det slår meg at stråmønstret må ha vore fleire porselensfabrikkar sitt flaggskip ?
  Lukke til i konkuransen :)

  SvarSlett
 4. Tack för en vacker och inspirerande blogg! Jag älskar också blått och vitt och här i Sverige kallar vi mönstret för musselmaalet.
  Har precis bytt köksfläkt och satt upp en kryddhylla ovanför med lite blå/vitt porslin. Bl.a. 2 koppar i detta mönster från Bavaria. Men en av mina 3 katter är nyfikenheten själv, så nu har jag bara 1. Köket skall målas, så därför har jag inte hängt upp mina blå/vita dallrikar med olika mönster, men det kliar i fingrarna må du tro.
  Jag blir såå sugen när jag ser dina fina bilder!
  Lycka till med ditt bidrag!
  Ha det gott!

  SvarSlett
 5. Tack för en vacker och inspirerande blogg! Jag älskar också blått och vitt och här i Sverige kallar vi mönstret för musselmaalet.
  Har precis bytt köksfläkt och satt upp en kryddhylla ovanför med lite blå/vitt porslin. Bl.a. 2 koppar i detta mönster från Bavaria. Men en av mina 3 katter är nyfikenheten själv, så nu har jag bara 1. Köket skall målas, så därför har jag inte hängt upp mina blå/vita dallrikar med olika mönster, men det kliar i fingrarna må du tro.
  Jag blir såå sugen när jag ser dina fina bilder!
  Lycka till med ditt bidrag!
  Ha det gott!

  SvarSlett
 6. Veldig fin tolkning av oppgaven, og jeg er så imponert over din fantastiske samling av fine ting i stråmønster! Jeg er også veldig glad i det, men har bare noen få deler fra Egersund og Boch foreløpig. Har begynt å samle på de hvite krukkene til Boch, siden jeg regner med at å finne flere i stråmønster er utopisk - veldig sjelden jeg har sett de til salgs. Frokostbordet ditt er så innbydende og fint dekket at jeg får lyst til å sette meg til bords med det samme :o) Så gøy at de har hatt akkurat dette mønsteret i Hidlesundet før, da føler en at en har et alibi for å tilføre huset mer av det samme mønsteret ;o)
  Vårlig og friskt med primulaene, tror jeg må få inn litt av disse i heimen, det ble litt vel fargeløst etter julepynten.
  Ha en fortsatt god kveld :o)

  klem Mona

  SvarSlett
 7. å sukk, så vakkert, så vakkert!!
  Og for en samling!!
  Jeg er glad i blått selv, bare må ha det :)
  Takk for titten, dette var en nytelse for øyet:)
  Klem Hanne

  SvarSlett
 8. Servisen är så vacker!! Fina bilder.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
 9. Dette er nok deg ja :)
  Flotte bilder, nydelig porselen!
  Fortsatt fin uke til deg!

  Klem

  SvarSlett
 10. Så flott bidrag,nydelige bilder. :)
  Lykke til.
  Klem Mette.

  SvarSlett
 11. Helt enig, dette er deg!!!
  Masse fint du har samlet gjennom årene, og du er jo så flink til å gjøre det lekkert også :)
  Herlige bilder!
  Ha en flott uke videre ;)
  Klem Mirjam

  SvarSlett
 12. Elsker servise, har noe selv som jeg har arvet fra min farmor nå i sommer. Hos henne ble servise brukt til hverdags, her står det i kasser og venter på et passende sted å bo enda..
  Ser du har mye mye mer enn jeg har - artig å se hvor mye fint en kan samle på i serien..
  Go uke til deg

  SvarSlett
 13. Nydelige bilder! Lykke, lykke til i utfordringen!

  Ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 14. Veldig koselig...innbydene og lekkert frokostbord...her må du sitte lenge.:))

  varm i øra når pinnene går, vil det si at du snakker i tlf eller ????

  :-)))

  SvarSlett
 15. Åh du har så mye fint. Koselige bilder fra deg og dette er deg ja .
  Fine ting og flinke du.
  En fin uke ønskes deg min venn
  Klem

  SvarSlett
 16. Skjønner skjønner :-))strikket litt mens jeg satt i tlf i stad, det var klønete:-))

  SvarSlett
 17. Ååå, Hjørdis, så mye fiiiint! Du verden så mye du har i stråmønsteret! Skjønner jo at du har jaktet mye, og helt sikkert fint du fikk øynenen opp for stråmønsteret for åresvis siden, for nå er det jo så vanskelig å få tak i. Som du vet er jo jeg også svak for gammelt porselen og fajanse i blått og hvitt, og har likt stråmønsteret noen år jeg også. Har jo dumpet over litt her og der, og fått noe, mest fra Egersund bla et nydelig sausnebb, noen søte frokosttallerkner fra Porsgrunn Porselen og et fat fra Wilroy og Boch.
  Ja, klart du måtte ha stråmønsteret i Hidlesundet også, når du har funnet skår av det i jorden! Spennende, tenk Hjørdis, om man kunne fått sett litt av hvordan de hadde det og levde før i disse gamle husene våre. Hadde vært moro å vært flue på veggen gitt..
  Uansett, har du det bare så vakkert hos deg med ditt blå og hvite porselen, og jeg koste meg skikkelig med dette innlegget. Må nok inn og kikke på det igjen litt senere.

  Ha en kjempefin dag, kjære du. Takk for så koselig kommentar hos meg også. Moro å høre du har fulgt meg sååå lenge. :-)

  God klem fra Trine

  SvarSlett
 18. Nydelig innlegg og bilder og dermed bidrag :) Legger meg til som følger her hos deg.

  Lykke til

  Klem fra Monica

  SvarSlett
 19. Blått og hvitt er kjøkkenfavoritten i Runehuset og.
  Kjempefine bilder og masse lykke til med utfordringen!!

  SvarSlett
 20. Nydelig!
  Fikk vårstemning av blomstene!
  Koselig servise du har også!
  Lykke til med utfordringen!
  Ønsker deg en NydeligFlott torsdagskveld!!
  Klem fra Julie :-)

  SvarSlett
 21. SÅ MASSE VAKKRE BILDER
  DU HAR VIRKELIG SANSEN
  FIN FREDAG TIL DEG
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 22. Wonderful blog, an I love blue and white.

  Have a nice evening
  Angi

  SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)