Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.




lørdag 29. januar 2011

En gammel telefon

For flere år siden fikk jeg denne gamle telefonen av mine foreldre. Fra gammelt av hang den  i mine oldeforeldres hjem. Men da jeg mottok den, manglet desverre telefonrøret. Telefonen ble imidlertid hengt opp på veggen uten rør. Men jeg hadde bestemt meg for at jeg før eller siden skulle finne et passende til den.




Jeg tror jeg har besøkt samtlige antikkmesser og antikkbutikker. Etter flere år med leting hadde jeg nesten gitt opp håpet. Men så en dag hang en helt maken telefon på stand-veggen på en messe!

Jeg husker ikke lenger hvordan jeg formulerte meg, men antikvitetshandleren fjernet i alle fall røret fra hans telefon og sa at jeg kunne ta det. Samtidig forsikret han meg at det var original-røret til denne type telefon.




Jeg vet ikke hvem som ble mest forfjamset av meg og hans kone. Jeg takket det jeg kunne og var messens lykkeligste da jeg gikk derifra. Men bak meg hørtes en kvinnestemme som kjeftet noe voldsomt...



Den er produsert på Elektrisk Bureau i Kristiania. Det ser ut som den er laget av tre, med den består faktisk av blikk og støpejern og er ca 6 kg. tung.  Et søk på google og norsk telemuseum forteller at den ble produsert i perioden 1897 - 1903. Ganske artig, ikke sant?

Historien forteller litt om å aldri gi opp når man har gått inn for noe:-)

Tusen takk for koselige hilsener.
Det har vært travle tider. Ja, tiden strekker ikke alltid til til blogging.
Velkommen til nye følgere:-)!! Jeg er glad og ydmyk!

Ha en flott lørdag alle sammen!

torsdag 13. januar 2011


Dette brevet er ganske sterkt og tårene rant i strie strømmer da jeg fant dette.

En prest med navn Ariel Robles fra Filippinenen skal ha skrevet dette som opprinnelig er et dikt.
Vi må huske å forstå hvor viktige våre foreldre er.

Selv fyller begge mine foreldre 90 år til våren. De gikk i samme klasse på gymnaset og skulle feire russetiden i mai 1940.  Det fikk de jo ikke anledning til da krigen hadde brutt ut.  For snart 2 år siden feiret de diamantbryllupsdag i låven vår. Da var hele familien, venner og deres brudepiker/sven samlet.

De holder seg fantastisk godt. Det er nok ikke mange som ville tippet at de har oppnådd en så høy alder.  Jeg håper at jeg har arvet disse gode genene deres! De er alltid blide og holder humøret oppe. Håper de fremdeles har mange gode år foran seg!


Kjære mine foreldre, jeg er så glad i dere!!

Klem fra Hjørdis

tirsdag 4. januar 2011

Ny sengegavl?

Et nytt prosjekt er på gang. Det har faktisk vært i tankene mine lenger enn lengst å finne en koselig gammel dør som er høy nok til å plassere bak sengehodet. Men etterhvert har det blitt riktig mange som også har denne ideen. Så den er ikke så veldig revolusjonerende.  Av den grunn hadde jeg nesten gått vekk fra hele tanken.

Mange andre ideer har kommet og gått uten at jeg fant dem interessante nok.



Så dukket altså den rette døren opp. Akkurat passe gammel, slitt og høy. Den måtte jeg jo bare ha - den som hadde reist helt fra Ungarn. Jeg fikk bakset den inn i bilen som mot all forventning var lang nok. Vel hjemme fikk jeg hjelp av den samme sønnen  (som var med på å gjemme badekaret i fjor) til å bære den ned i kjelleren og sette den litt skjult der. Jeg kjenner husbonden veldig godt og tenkte, nå som sist, at nå hadde jeg gjort nok et kjøp som ikke tiltalte ham noe særlig.

Selvfølgelig kom det for en dag, da han skulle hente ved, at døren ble oppdaget.
Plutselig hørtes et utbrudd "NEIIIII!!!!  - Hva slags skaberakk har du kommet hjem med???!!!

"Det er den nye sengegavlen.  Og pengene jeg har brukt, er gaven fra din søster - de som jeg fikk da jeg hadde rund dag i sommer.  Jeg skulle kjøpe det jeg ønsket meg, hadde hun sagt...." 

Jeg hadde jo håpet på at han kunne sagt "Kjære, det blir sikkert koselig med den døren bak sengehodet".
Men med all sin tydelighet ble det håpet gjort til skamme. For han mente at "skaberakket" burde returneres.

Kunne han bare se det koselige bildet jeg har laget i hodet. Jeg prøvte å "male" det for ham. Men nei,  han ser kun for seg en slitt, skabbet dør, full av makk som att på til er plassert bak hans sovende hode... Huff, argumentene hans er  mange; og de ender opp med "jeg vil rett og slett ikke ha den driden på mitt soverom"

Jeg skal i alle fall gå i gang med å rengjøre og pusse vidunderet mitt.  Og jeg ser at her må jeg bruke alle mine kunnskaper om overtalelsesevne.


Husbonden lurer på om det går an å ha et eget kommentarfelt for sympatierklæringer til ham:-)
Men får jeg noen støtte eller er jeg helt på jordet?

Ha en fin kveld. Jeg ønsker nye følgere velkommen og takker for det!!

mandag 3. januar 2011

Fremdeles jul

Godt nyttår kjære alle dere trofaste lesere!!

Det er gøy å pynte til jul, men å pakke ned julen er kjedelig! Her i heimen er det fremdeles jul.




Fra gammelt av var den endelige avslutningen på julefeiringen  Trettendedag jul - altså 6. januar. Dagen kalles også Tre Hellige Kongers dag. Da jages julen ut.  I gamle dager gjorde man det med en fest og restene ble oppspist.


Men 6. januar er jeg veldig klar til å vaske julen ut! Hva med dere? Jeg skjønner godt at mange er ivrige med å kaste ut dryssende tre og rydde frem mer vårlige farger.

Igjen tusen takk for alle de koselige hilsener! Jeg lover å titte innom hver og en av dere i kveld!


Stor klem fra Hjørdis