onsdag 29. januar 2014

Lune tebirkes til lunch

Har du lyst på noe godt til helgefrokosten kan jeg anbefale tebirkes. 

Har begynt å planlegge helgen - det er jo tross alt lillelørdag☺


Disse er glutenfrie, men bytt gjerne melet ut med hvetemel dersom du ikke har cøliaki. Men kanskje du kjenner en som du har lyst til å overraske med glutenfri bakst. Disse er lette å lage og fine til å fryse ned.

Birkes er det danske ordet for valmuefrø.


Her er oppskriften på tebirkes/frokostbrød:

1200 gr Semper
2 ss fiberhusk
50 gr gjær
400 gr smør/margarin
8 ss sukker
1 ts bakepulver
6 dl melk/vann (litt mer hvis du bruker grov type Semper)

Smuldre gjæren i bollen. Hell over fingervarm (37 grader) væske. Fiberhusken røres i. La stå å svelle i 10 min.

Smuldre smøret oppi og bland alt godt sammen.

Deigen skal være så pass fast at fingen ikke sitter fast når du trykker på den. Bland i så fall i mer mel.

Heves 30 - 40 min.



Kjevle en tynn leiv i rektangel. Pensle med sammenpisket egg. Brett i 3 deler; ene enden mot midten, pensle med egg,  og ta så den andre enden over der igjen.

Snittes i ca 4 cm bredde. Pensle med egg og strø over valmuefrø.

Heves i 30 min.

(Det første brettet kan du sette inn i kald ovn uten å etterheve. De heves mens ovnen varmes)


Stekes på 225 grader C i ca 10 min.


Spør meg gjerne dersom du lurer på noe. Min e-post finner du på høyre side lenger oppe.

Lykke til!

Ønsker alle som titter innom en fortsatt fin uke.

Klem fra Hjørdis

11 kommentarer:

  1. Det så deilig ut , og så fint porselen du bruker!!!
    Ha en fin uke :-)

    SvarSlett
  2. Så gode ut, supert med oppskrift, den kan jeg bruke når den ene søstera mi kommer på besøk....... Og servise i blå spode, så vakkert!
    Ha en fin kveld.
    Klem fra Signe.

    SvarSlett
  3. Dette ser godt ut. Har lyst til å prøve å
    bake de. Kjenner noen som ikke tåler gluten,
    greit å ha noe slikt klart da.
    Ha en god dag :)

    SvarSlett
  4. Hei Hjørdis!
    Dette såg godt ut- kanskje eg skal bake rundstykker til blomkålsuppa som er planlagt til middag i morgon?! Eg kosar meg med baking for det både luktar og smakar godt.
    Bordet du har dekka såg verkeleg innbydande ut :-) Eg likar så godt ostebanda dine- det har eg ikkje sett i bruk andre plassar enn her på bloggen din.
    Ønsker deg ein fortsatt fin kveld!
    Klem

    SvarSlett
  5. Så utrulig godt det såg ut:))og fineste servicet og!
    Fine dag til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  6. ikke bare så disse gode ut, men kan i allfall si, at det ble veldig mye bedre når man serverer dem på dette vakre fatet og alt rundt....lekkert!

    klem tone

    SvarSlett
  7. Dette så godt ut - og litt mindre hvetemel har vi godt av alle! Jeg har to i familien som ikke tåler hvetemel, så denne skal jeg prøve!
    Så lekkert servise da!

    SvarSlett
  8. Tusen takk for spennende oppskrift - det så kjempegodt ut :-) Ser på headingen din, og kjære nånn for ei utsikt dere har (regner med at det er utsikten fra huset) - vakkert :-)

    Ha det godt - klem Siv

    SvarSlett
  9. Så flink du er! Tusen takk for oppskriften :)

    SvarSlett
  10. Å din skjønne bakermester!!!!
    Så lekkert og ser jo så innbydende ut med alt det herlige rundt!
    Vet du.... I går så jeg stråmønster servise på finn.no....da tenkte jeg på DEG min venn!
    Takk for de skjønneste kommentarer;)))) blir GLAD!
    Snart helg igjen.....deilig....og INGEN håndball ELLER fotballcup ;)))))
    Kos deg min kjære venn.
    Ps.har pusekatten din spist kinamat i det siste da? Hi,hi.....

    GOD klem;) Camilla .

    SvarSlett
  11. Utseende er halve smaken. Det så rett og slett bare lekkert ut. Er vokst opp med stråmønster på frokostbordet så dette vekker minner for min del :)

    Ha en fin dag
    Cecilie

    SvarSlett

Jeg blir så glad for kommentarer på mine innlegg :-)