Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.




torsdag 30. juli 2015

Hagestell


Først og fremst, tusen takk for så mange nydelige kommentarer på mitt forrige innlegg. Så glad  dere gjorde meg:-) Takknemlig for at bloggen ikke har blitt helt glemt i disse InstaGram-tider. Veldig kjekt at ikke alle har "forsvunnet"  dit:-)

Mon jeg får lov til å drive litt reklame på morgenkvisten? Jeg kan vel det, dersom jeg kan stå 100 % inne for det som jeg reklamerer for -  og det kan jeg. 
Gjennom bloggen har jeg nok vist at jeg har stor interesse for hagestell. Hageredskap som fungerer er nødvendig.  En overraskelse dukket plutselig opp her en dag;  en pakke fra Fiskars! Et nydelig hagesett   J Fiskars Inspiration heter settet.


Settet omkranset av Veronica

Jeg hadde ingen forpliktelser til denne gaven, men har likevel lyst til å lage et innlegg. For jeg kan veldig godt gå god for Fiskars. Fiskars er jo kjent for å være et godt merke. Og når det gjelder innkjøp av hageredskap tyr jeg som oftest til Fiskars sine produkter. De holder alltid mål. Men jeg må si at jeg var likevel noe skeptisk til spade og grafse i plast. 
Nå har jeg prøvt hele settet skikkelig ut.  Plantehull er gravt i både hard og steinet jord. Samme behandling fikk grafsen.  Jeg tok skikkelig i, for jeg mente at en slik behandling ville de neppe tåle. Men det viste seg å være både godt i hånden og sterkt i bruk. Rosesaksen er den samme, enten den er svart, blå eller rosa.



Frisk og fin blåfarge. 
Jeg er alltid litt i farten og legger igjen redskapene overalt og etterpå glemme ut hvor i himmelens navn de ble lagt. Jeg vet ikke hvor mye tid jeg bruker på å saumfare bed og villnisse  (ja, jeg har sistnevnte også) på let etter gjenlagte redskap. De fleste redskap er i tre og stål og blir jo helt skjult blant blader og blomster. Kan vel ikke være bare meg som har det sånn? J Så finner jeg dem igjen på våren, rustet i stykker. Det gjelde i sær rosesakser. Men Fiskars Inspiration-sett lyser opp og det er ikke til å unngå å få øye på dem. 

På denne linken HER kan du lese mer om Fiskars hageprodukter. 

Fortsatt god sommer. August er også sommermåned. Ikke glem det. Har ikke gitt opp håpet enda på litt mer varme og sol.

Smil fra Hjørdis


mandag 27. juli 2015

Bloggen fyller år :-)



Jeg kan i disse dager feire at bloggen min er 5 år. Husker så godt hvordan jeg strevde for å komme i gang. Måtte lære meg HTML-koder, som jeg ikke skjønte det bær av. Plutselig var alt jeg hadde skrevet byttet ut med masse rare tegn og symboler. Så frustrerende det var. Etter mye feiling lignet det på et innlegg og med skrekkblandet fryd trykket jeg på "publiser"-tasten .


Bilde fra mitt første blogginnlegg.


Sommeren 2010 fikk jeg en uventet telefon fra BoligPluss at husmannsplassen var en av de 10 finalistene i konkurransen "Norges vakreste hjem", i regi av bladet Bolig Pluss og God Morgen Norge på TV 2. Første trodde jeg det var en som tulleringte, men det viste seg å være helt sant :-)

Jeg hadde lenge tenkt på å starte med blogg, men nå fikk jeg sparket som jeg trengte for å komme i gang. Gjennom bloggen fikk jeg kontakt med flere av de andre finalistene  som allerede blogget, og vi sendte hverandre lykkeønskinger. Du for en spennende tid det var. 



Det har ført med seg ganske mange gleder og overraskelser gjennom bloggingen. Vennskap er knyttet, overraskende gaver i postkassen fra anonyme givere  og reportasjer, blant annet i Lev Landlig og nå nylig i den tyske utgaven Land Idyll.

Forsidebildet er tatt av Liv Sandvik  Jakobsen /Livs Lyst. Det ble forresten kåret til beste forside i 2014. Liv har også laget den fine reportasjen. Det kan du lese mer om på hennes blogg Her 



Da vi kjøpte småbruket var det skikkelig overgrodd og bygningene falleferdige. For en jobb vi gikk til. Pessimistiske kommentarer uteble heller ikke.  Utallige timers arbeid er tilbakelagt. 



Vi er ikke ferdige ennå. Jeg tror  forresten at vi aldri kan bli ferdige. Men vi har nok blitt flinkere til å slappe litt mer av, tror jeg.


Siste året har blogginnleggene blitt sjeldnere.  Instagram (IG) tar mer og mer over. Dessuten tar blogging mer tid. Mange av bloggvennene  holder jeg kontakten med via IG. Jeg savner litt denne kontakten vi hadde som bloggere. Mer tekst og større bilder - føltes litt nærmere på en måte. 

Da ønsker jeg alle dere som tok turen innom, en riktig fin, ny uke!
Takk for besøket og velkommen igjen.

Smil fra Hjørdis





onsdag 22. juli 2015

Foccaciabrød

Stadig flere går hen og får diagnosen cølikai eller av andre grunner må leve glutenfritt.



Her skal dere få oppskriften til et godt glutenfritt Foccacia brød.  Det er deilig til tapas, supper eller salater.


Foccaciabrød

25 gr fersk gjær
3 dl vann
1 ss (strøken ss) fiberhusk
½ ss sukker
½ ts salt
420 gr mel (semper – glutenfritt mel)
½ dl rapsolje

Varm opp vannet til 37 grader C
Løs opp gjæren
Rør i fiberhusk

La dette svelle i 10 min. Viktig!

Så blandes dette (tapetklisterlignende massen)  i det tørre sammen med oljen.

Heves i 30 – 60 minutter

Rull som boller (ca 18 stk.) tett inntil hverandre.

Etterhev.20 min.

Hell over ca 4 ss med god olivenolje. Lag huller med fingrene. Oljen vil renne oppi disse hullene.
Strø over ca 1 ts med maldonsalt og 1 ts med provencekrydder eller rosmarin.

Dersom du ønsker kan du dytte ned sort oliven eller soltørkete tomater. 

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 10 min.

Lykke til og velbekomme.


Foccaciobrød smaker godt til denne sommersalaten.

Inneholder seranoskinke, ruccula, isbergsalat, radicchio rosso, frisée, tomater, paprika, agurk, ristede pinjekjerner, fedaost.

Ha fortsatt fine sommerdager.




Smil fra Hjørdis



mandag 20. juli 2015

Duket til te på tunet

Når solen skinner er det ekstra kjekt å dekke på til te/kaffe på tunet.  Bordet er et gammel jærbord som i tidligere tider gjorde sin tjeneste inne på et kjøkken. Nå er det malt med utendørsmaling og tåler litt vær. Litt på skakke står det der og er fullt brukenes en stund til. 


Gamle duker blir lagt oppå. Jeg bruker gjerne to  J  slik som her.



Den rutete duken  av lin er funn hos brukthandler, mens den nydelige broderte duken som ligger oppå er bestemor til husbondens verk. Et nitids arbeid som jeg synes ikke er riktig å gjemme vekk i en skuffe. 


Stråmønster/musselmalet blir ekstra koselig oppå  blårutete duker, synes nå jeg. De gamle krydderglassene fant jeg som unge jente i Danmark .  De  manglet lokk, men er alltid blitt brukt som små blomstervaser.  Her er det rosen dronning Margrethe som pryder bordet.



Nyter disse dagene hvor vi kan ta måltidet utendørs.


Ikke glem å kose dere ekstra på solskinnsdagene.  
(tror forresten jeg må ta en utvendig husvask i dag, ser jeg nå :-))

Tusen takk til alle dere som besøker bloggen min. 
Får dårlig samvittighet når det tar så lang tid mellom hvert innlegg, for daglig viser besøkstallene at det har vært en del innom. Det setter jeg stor pris på.
Ellers legger jeg jevnt og trutt ut bilder på IG under navnet 

Husmannsplassen

Ønsker dere en fin, ny uke.

Smil fra Hjørdis

fredag 17. juli 2015

Sengevarmer

Jeg har en veldig kjekk nabo her i sundet som holder på med storopprydding. På grunn av at det er en kjent faktor at jeg er en stor tilhenger av "gammelt skrot",  har det falt en del på meg. Det er slett ikke skrot eller skaberakk som husbonden kaller det,  men for meg de fineste skatter og klenodier. Her en dag fikk jeg noe som jeg satte ekstra stor pris på. Naboen lurte fælt på hva denne hadde blitt brukt til. 




Jeg hadde akkurat sett på den danske serien ”Badehotellet” og der hadde de en tilsvarende  gjenstand.   Detaljene er viktig å få med seg  J I serien  ferierte gjestene på badehotellet en vinter, og da ble disse lagt i sengene  slik at de kunne legge seg under en oppvarmet dyne:-)  Dette er nemlig en sengevarmer/varmedunk i sink.


Kan tro jeg ble glad for den. Nå står den på soverommet og minner om  fordums tider. Og jeg ser ikke bortifra at den kan bli brukt når nettene blir kalde :-)


Det er sikkert første gang, i denne  varmedunkens historie , at den er blitt  pyntet med blondbånd  :-)


Litt lavendelduft i soverommet, her i kremmerhus og vase, skal gjøre godt for søvnen.

Naboen har også forært meg den nydelige rammen i bakgrunnen.

Ha en fin  helg alle dere gode som tar turen innom bloggen min!

Smil fra Hjørdis