Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.




fredag 28. september 2012

Nettkjøp

Forrige innlegg handlet om hva blogging kan føre med seg. Dette innlegget tar for seg noe av det samme.

Når nye følgere legger seg til, pleier jeg alltid sjekke om vedkommende også har en blogg. I dette tilfelle var det ingen blogg bak navnet "Malin". Men hun fulgte en annen blogg som jeg tittet inn på. Denne bloggeren anbefalte leserne å gå innom hennes favorittbutikk på Epla, nemlig "Malin". 

Her fant jeg mye fint og koselig innen gamle tekstiler og ting fra svunnen tid. Jeg bestilte noe i engelsk broderi og en snelle med blonder. Siden hun bor i Rogaland, avtalte vi at vi kunne møtes.  Over en kopp kaffe/te viste det seg at det var hun som hadde sendt meg pakken som jeg skrev om i forrige innlegg! Hun på sin side var ganske forrundret over at jeg, like etter, hadde bestilt varer nettopp hos henne, for pakkens avsender var jo anonym.



I pakken lå det langt mer enn jeg hadde bestilt! Blant annet denne skjønne musen som "Malin" hadde strikket. Denne ser jeg at det ligger det mye pirkearbeid bak. Slike kan hun lage mot bestilling. Og hver mus har sitt navn og særegenhet.



Nå sitter den skjønne musen på skatollet med sin yndige kåpe, lille veske og blondeskjørt (under kåpen) og sløyfe på halen. Mina heter hun:-) og skuer ut over stuen.

Jeg anbefaler sterkt en tur innom Malins Broderier og Nupereller, M.M på Epla.

Ellers får vi bare fortsette å undre oss vår forunderlige verden, som også føles veldig liten i blant:-) Og glede oss over at det finnes så mange skjønne mennesker der ute.

Tusen takk for alle de gode ordene dere har lagt igjen hos meg. De varmer godt!


Måtte dere alle få en riktig god helg!!





onsdag 26. september 2012

Blogging

kan føre til mangt. Langt mer enn jeg hadde forventet da jeg startet  1. august for 2 år siden.

Jeg blogger om det som interesserer meg innen interiør. Gamle broderier og tekstiler er noe av det jeg interesserer meg for.  Her forleden kom det, ganske så uventet, en pakke i posten til meg.



Om jeg hadde aldri så mye lyst til rive opp pakken, tok jeg meg god tid for å bevare spenningen det var å sitte med en uåpnet pakke i hendene og med et ukjent innhold og ikke minst en navnløs avsender.


Inni gråpapiret lå det en sirlig innpakket pakke med det nydeligste kort og en tekst på baksiden som virkelig varmet.



Det viste seg å være en koselig, antikk svensk "Märkbok" - en bok med monogram!! Gjennom bloggen hadde avsenderen forstått at dette stod høyt på min ønskeliste!!! I tillegg hadde hun sendt meg et gammelt "viskestykke", dufthjerte, nostalgiske klesklyper som var surret inn i en nydelig håndheklet krage!!  For en overraskelse!


Her ble lille jeg med min beskjedne blogg sittende en stund og var ganske så andektig:-)

Så mange gode mennesker det finnes der ute!




Den søte kragen.

Kjære giver og leser av bloggen min, tusen, tusen takk for den flotte gaven!  Jeg setter kjempestor pris på den!

Og til alle dere som følger bloggen min må jeg rette en stor takk for at dere finner den interessant/inspirerende nok til å følge.

Ha det så bra alle sammen!



fredag 21. september 2012

Har det på badet

Det var kanskje på tide med et nytt innlegg. Tiden bare fyker avgårde og dagene er fulle av gjøremål.  Bloggen blir rent glemt.

Men så dukker det opp en del uventende og overraskende henvendelser. Jeg skal nok skrive om det i et senere inlegg. Jeg setter så pris på dem. Da blir jeg påminnet om at nå var det lenge siden forrige innlegg. Alle de koselige kommentarene dere har lagt igjen hos meg, motiverer meg også til å fortsette å blogge. I tillegg får jeg så masse inspirasjon igjen fra alle dere også. 

Ved gjennomgang av bloggen, ser jeg at badet er blitt lite vist frem.  Dette innlegget tar dere med inn dit.

Her har vi høyt brystningspanel med en god hylle på toppen.  I tillegg til å romme det aller nødvendigste, er det også plass til litt unyttig krims (les giftflaske og andre apotekerflasker).




Nå når jeg først har lært meg å lage collage, må jeg jo ikke glemme fremgangsmåten. Så her kommer en til:-)





Ser dere den fine, blå vaskekluten? Den har Lappeline strikket til meg og jeg fikk den da hun og mannen og seilbåten besøkte oss i sommer:-) Lappeline er en kløpper til å sy. Anbefaler et besøk på hennes blogg.

Badet er det eneste rommet i huset som vi ikke har malt på ny. Den har fargekode 3030 R80B. Tenker stadig på å male en lysere blå farge. 

Endelig en godværshelg! Her blir det jobbing. Båter skal bl.a. på land. 


Ha en riktig god helg, dere!!








fredag 7. september 2012

Bord - dekk deg

"Inviter" heter Nib´s september utfordring. HER kan dere se alle de flotte bidragene som er kommet inn.




Her er det duket for en uhøytidelig sammenkomst.  Jeg har brukt et gammelt overlaken med rødt monogram som duk. Oppå har jeg lagt kjøkkenrutete dekkbrikker på tvers. 
Ikeas sitt provence (?) som dekktallerkener og Pink Castle fra Johnsen Brothers. Gammelt bestikk.



Velkommen til bords:-)

Oppfordrer dere også til å sende inn bidrag. Men husk fristen er i dag, 7. september innen kl. 21.00!!

En riktig god helg til dere alle ønskes med


torsdag 6. september 2012

Frøken Anker


Bare det koselige navnet pirrer min nysgjerrighet:-) Birgitte bak bloggen Frøken Anker driver også nettbutikken med samme navn. 

I forbindelse med butikkens 5 års jubileum og dertil give away,  ble jeg den heldige vinner av et nydelig håndvevet sjal i 50/50 ull/silke. Det er i fargene lime/lilla.


Var det ikke flott? Her henger det over en gammel trappstige ved sink-badekaret. Jeg fikk mye bruk for dette i sommer.

Frøken Anker har mye nostalgi og vintage i hennes vareutvalg. Det er spesielt dette serviset som jeg er så veldig glad i. De er fra det belgiske firmaet Boch. Sukkerskålen har jeg arvet. Den er fra Villeroy og Boch. Dette mønsteret hører til her på husmannsplassen. Hver gang jeg graver i jorden, dukker det opp små porselensskår i stråmønster. Det er nok stråmønster fra Egersund Fajanse de må ha hatt. Men siden det har vært nesten umulig å få tak i, ble jeg glad da jeg oppdaget Frøken Ankers Boch-samling. Men Egersund sine middagstallerkener og ikke minst kaffekopper er jeg stadig på jakt etter.



Hortensia fra hagen.

Jeg er stolt som en hane!!! Se - jeg har laget collage:-) Jippiiii:-)
Fikk hjelp av datteren og nå håper jeg at jeg husker fremgangsmåten til neste gang:-)

HER kan dere finne Birgitte sin blogg og HER finner dere den koselige nettbutikken Frøken Anker.

For tiden travle dager og blogging har blitt satt på vent. 
Tusen takk for så mange koselige ord dere legger igjen hos meg! Jeg setter veldig pris på dem alle!

Håper dere har det bra der ute!