Velkommen


Jeg er så glad i den nostalgiske, romantiske og ikke minst den landlige stilen.




fredag 31. desember 2010

Takk for det gamle!

Så er bordet dekket og kalkunen står i ovnen. En bitte liten pause for å takke alle for det gamle.




På nyttårsaften dekkes det med blått og hvitt.


Mitt bidrag til Nib´s utfordring: festbord



Noe oppsummering av året som har gått, har jeg ikke tid til nå. Men at jeg skulle begynne med blogging overrasket nok mest meg selv:-) Kanskje det hadde noe med konkurransen i BoligPluss å gjøre:-) Det var i alle fall en spennende tid.

Igjen tusen takk for alle dere som følger meg! Og tusen takk for alle de kjekke, muntre hilsenene jeg får! Du som jeg setter pris på det!


GODT NYTT ÅR!!!

KLEM FRA HJØRDIS
Hei så tiden går. Jeg som trodde at romjulen skulle bli avslappende. Tid til blogging ble det i alle fall ikke.


Da julekvelden kom og fatene skulle fylles med julekaker, oppdaget jeg til min store forskrekkelse (og fortvilelse) at nesten alle kakeboksene var tomme! Og de som ikke var tomme, var så godt som tomme! Neste år skal jeg utstyre kakeboksene med bjeller!



Ellers var årets vertinnegaver min hjemmelagte plommelikør og brente mandler. Flasken med likør ble lagt oppi en brun papirpose. På etiketten er det et bilde av Hidlesundet knyttet med tau, forseglet og stemplet med God Jul.

Glassene som jeg la de hjemmebrente mandlene oppi, har jeg kjøpt på Åhlens.

Det å forsegle gjør jeg riktig ofte. Men det er ikke helt ufarlig. Jeg ble litt for ivrig og best så det var tok hele pakken fyr. Da ble det hurlum hei her, kan du tenke!! Jeg skal spare dere for detaljene, men innholdet ble i alle fall reddet i siste liten:-) Min sindige husbond syntes at nå hadde jeg gått litt for langt med at t.o.m julepakkene skulle være så  "dønn koselige"! "Det kunne kostet oss hjemmet!!!"





Tenk så fikk vi hvit jul i år også!!

Kan tro bakkene er gøy å renne i. Da ungene var mindre, måtte vi utstyre dem med redningsvester da de satte utfor. Til høyre for bildet er bakken ganske bratt og farten blir temmelig høy. Det var ikke like lett å stanse da de nærmet seg sjøen. Og den  gang hadde vi ikke noe gjerde heller som kunne stanse dem fra å renne utfor.

Tusen takk for alle koselige hilsener! Jeg lover jeg skal hver og en av dere.  I skrivende stund blir det litt sent - jesp. Så følger to travle dager med selskaper.

Dersom jeg ikke får tid å blogge i morgen, så vil jeg takke for det gamle og ønske dere en fin nyttårsaften! Takk til alle dere som følger meg;-)

Klem fra Hjørdis

fredag 17. desember 2010

Plommelikøren er ferdig!

Endelig livstegn fra meg. Etter noen travle dager, kan jeg endelig sette meg ned å lage et nytt innlegg. Jeg må nok innrømme at det stresser meg at jeg ikke får lagt inn ofte nok. Jeg får så vondt av alle dere snille som titter innom bare for å se at det ikke er noe nytt fra denne fronten. Men - titt tei - her er jeg:-)


For noen måneder siden la jeg en del plommer på Norges glass og fyllte på sprit, sukker og diverse krydder.



Den historien kan du lese om HER


Glassene har nå blitt snudd og vendt på en rekke ganger.


Jeg etterlyste den gang om noen visste om passende små flasker jeg kunne fylle likøren på. Jeg fikk flere gode forslag. Jeg takker så masse for dem!!


På Kremmerhuset kom jeg plutselig over noen skjønne gammeldagse saft-flasker på bare 250 ml. De passet ypperlig til jule-likøren.


Var flasken ikke skjønn, vel? Med hjerte på blir det ekstra julete. Det passer godt til denne likøren som ble ganske rød. Jeg brukte blåplommer og la oppi noen nellikspirer, 2 anis og kanelpinner.


Når jobben med å sile likøren gjennom diverse gaskluter var gjort, måtte vi jo ha en smaksprøve! Husbonden som ellers synes at likør er altfor søtt, syntes denne smakte godt! Kanskje bare for å ikke skuffe meg? Var litt gnien med sukkeret også, må vite:-)


Godt med det som er gjort. Etiketter til å ha rundt flasken ved gave-overlevering, er under produksjon. Det hørtes profesjonelt ut. Jeg holder med andre ord på å klippe/lime/skrive etiketter.


Igjen tusen takk for alle som titter innom. Lurer mange ganger på hvem det er... Veldig kjekt å få så mange koselige hilsener! Jeg gleder meg over hver enkelt av dem!!


Ha en riktig fin fredag - en uke igjen til den store dagen! Jeg er ikke i mål:-)












mandag 6. desember 2010

Jul i vårt hus

Hver 1. desember pyntes spisestuen til jul. Da tømmes bl.a. framskapet for stråmønster og annen pynt. Frem kommer juleserviset, kakeboksene, selvbroderte hyllebånd som ønsker oss God Jul, egenproduserte nisser og sløyfer, bånd og nylagte kranser. I vinduene skiftes gardinene ut. I slagbenken skiftes puter og trekk. Også stolene får nye trekk.

Jeg skal si dere, det er litt av en jobb, og jeg velger det selv. Også mann og barn ønsker denne tradisjonen.

Fremskapet blir mitt bidrag til Nibs desember-utfordring.




Kakeboksene stilles ut. De fylles etterhvert opp - og tømmes igjen rimelig fort:-) Men det smaker best nå - før jul, ikke sant?




Jeg koser meg alltid når framskapet skal pyntes til jul!





Bokstavene står heldigvis rett stavet. Det er heller sjeldent. Både mann og barn har den største fornøyelse å stokke om på bokstavene. Da jeg skulle fotografere til bloggen, oppdaget jeg - etter at bildet var tatt - at det stod - GUD LO. Det  tar aldri lange stunden etter at jeg har korrigert det, til det kommer nye ord - så som GUL DO, LUDO, GU LJOD, etc, etc. Jeg har snart gitt opp (med et smil).



Flere av boksene har fulgt oss i mange år. Noen er funnet i London og andre igjen drar dere sikkert kjensel på.






Tallerkenhyllen er også pyntet til jul.


Etterhvert pyntes resten av huset til jul.

Omsider kom det et nytt innlegg fra meg. Ny PC - Mac og ny måte å legge inn bilder. Det burde ikke være noen unnskyldning. Men hei hvor det går - for tiden...

Du for noen fantastiske bilder fra bloggene deres som åpenbarer seg på skjermen min nå!! Dette er jo en fryd!

På min blogg ble jeg plutselig klar over at jeg hadde noen lys grønne og blå "flekker" rundt omkring. Dem hadde jeg ikke sett før!

Jeg ønsker alle besøkende en riktig fin adventstid. Ta vare på øyeblikkene og kos dere masse sammen.


Klem fra Hjørdis